≫ 

U Hrvatskoj uvode nova pravila za sve učenike: Moraće da se testiraju na kovid svakog ponedeljka?

Detalje će uskoro izneti Ministarstvo prosvete

  • 0
HR sektor, usluga, zdravstvo i obrazovanje su oblasti kojima dominiraju žene

Foto: Shutterstock

Hrvatsko ministarstvo prosvete predložilo je plan po kome bi sva deca u osnovnim i srednjim školama morala da se testiraju na korona virus jednom nedeljno.

Ukoliko se usvoji plan hrvatskog Ministartva znanosti i obrazovanja, testovi na koronavirus bili bi podeljeni svim školama u državi. Škole bi onda testove podelile roditeljima, koji bi ponedeljkom imali obevezu da testiraju svoju decu, kod kuće, pre nego što krenu u školu.

Kampanja, sa ciljem ukidanja samoizolacije za sve učenike koji nisu pozitivni na kovid, obuhvatala bi sve učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, prenosi Jutarnji.

- Smatramo da je to logičan smer. Načelan plan je da decu testiraju roditelji ponedeljkom pre škole. Za sada se planira test jednom nedeljno, ali ako se pokaže neko pozitivnim, onda epidemiološka služba i škole određuju kako dalje - rekao je za Jutarnji potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović.

Kako on navodi, detalje će uskoro izneti Ministarstvo prosvete.

- Vidimo da omikron nije ugrozio zdravstveni sistem, da se veći broj zaraženih ne reflektuje u znatno veći broj hospitaliziranih, niti u većem broju ljudi na respiratoru... Na tom tragu, želeći imati što više dece u učionicama, smatram da bi ovakvo rešenje, gde bi se organiziralo testiranje, bilo primereno. Što smo sigurniji, to bolje - izjavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA