Građani Tešnja objavili umrlicu parnom grejanju: Lokalne vlasti tvrde da je problem rešen

Načelnik Opšine Tešanj Suad Huskić kaže za Klix da je stanje sa grejanjem trenutno stabilno nakon što je rešen problem u zeničkom rudniku

  • 0
Radijatori bez vode, Čačak

Foto: RINa

Zbog problema sa grejanjem stanovnici pojedinih delova Tešnja objavili su umrlicu grejanju koje je, kako kažu, preminulo 24. januara. Iz opštine Tešanj kažu da ono radi i  da su kratko imali problem sa kvalitetom uglja.

U umrlici koja je objavljena u Tešnju navodi se da je gradsko parno grejanje preminulo 24. januara "usled komplikacija sa nesposobnom ali podobnom administracijom i nadzornim odborom u svojoj 38. godini i da će ispraćaj biti upriličen na dan izbora".

Oni su imali problem sa kvalitetom uglja koji je dostavljen tešanjskoj toplani, odnosno, njegova kalorična vrednost nije bila dovoljna za postizanje dovoljne količine toplote da bi zagrejala stanove krajnih korisnika u pojedinim naseljima.

 

Načelnik Opšine Tešanj Suad Huskić kaže za Klix da je stanje sa grejanjem trenutno stabilno nakon što je rešen problem u zeničkom rudniku.

- Sada je situacija stabilna. Grejanja nikada nije nestajalo, samo kvalitet uglja koji smo nabavljali nije bio dovoljan za veću temperaturu vode koja se isporučivala krajnim korisnicima. Sve smo prebrodili, a građani mogu da prijave sve smetnje nakon čega će ekipe izaći na teren i izmeriti temperaturu u stanovima - zaključio je Huskić.

Video: Dimnjak ispuštao gust i crn dim u Zemunu: Sagorevanja trenutno nema a problem je nekada bio veći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA