≫ 

Strašan govor mržnje u Hrvatskoj: Reper vređa ubijenu srpsku devojčicu, ali tu se nije zaustavio

Javnost je posebno bila užasnuta komentarima na račun srpske devojčice koja je pre 30 godina ubijena u Zagrebu

  • 40

Dosta prašine u Hrvatskoj podigao je novi album rep dvojca "Tram 11" na kojem se između ostalog provlači i mržnja prema onima koji se ne uklapaju u narativ koji on propagira.

Kako prenosi Index.hr, jedan od članova ovog dvojca Srđan Ćuk, često na mrežama objavljuje neprimeren sadržaj, a na meti su mu i pripadnici LGBT populacije i majke bez dece. Nakon negativnih reakcija koje su se pojavile u javnosti producentska kuća je prekinula saradnju sa ovom grupom i album je povučen iz prodaje.

Javnost je posebno bila užasnuta komentarima na račun srpske devojčice koja je pre 30 godina ubijena u Zagrebu.

O ubistvu 12-godišnje devojčice Aleksandre Zec, koju su 1991. u Zagrebu ubili i ideji da se neka od ulica nazove njenim imenom napisao je: "Ne MOŽE se ništa nazivati po kriminalnom obračunu, ni ulica ni park ni grmlje gde vam psi uriniraju. Fino kupite zeca i držite ga u kadama kao vaši dedovi i bake koji su držali svinje u kadama kad su ukrali tuđe stanove 1945. U Zagrebu".

Iza većine spornih stihova ove grupe stoji General Woo, odnosno pravim imenom Srđan Ćuk.

- Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje u koliko si udruga što milijardu kuna broje? Pu*i ku**c malo Titu, malo Castru, ko Danka partizanka provaljuješ na terasu. Ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca. Balaševići, nema vam države ni na igrici, pu**te ku**c za ćirilicu na Ilici. Bipolarni bipsići, je*o li vas ćaća, ko Plenki i Njonjo, svi ste topla braća, olfo tolerantni, orjunaški unučići, toliko p**e ku**c da ih zovemo Pušići - izgovara Ćuk u spornoj pesmi PŠK.

Stih o mitu iz Jasenovca Srđan Ćuk je juče doslovno branio rečima da ta tema treba da se dodatno istraži. 

Premda su u javnosti stihovi s novog albuma Tram 11 izazvali iznenađenje, pa i zgražanje, stavovi Generala Woo-a odnosno Srđana Ćuka nisu neko iznenađenje. Naime, on ih već godinama ispoljava preko društvenih mreža. Njegovi profili su puni nacionalističkih objava četnika, jugosrba, Tita, komunista, a mogu se videti i objave u kojima vređa LGBT populaciju.

Šira javnost se sa prilično radikalnim stavovima Srđana Ćuka, člana dvojca Tram 11, koji čini sa Nenadom Šimunom Targetom, upoznala pre nešto manje od godinu i po dana kada je na Fejsbuku izvređao hrvatskog pisca, redatelja, scenaristu i muzičkog i filmskog kritičara Anđela Jurkasa, a povod je bila smrt ratnog zločinca Tomislava Merčepa.

General Woo ima običaj i da lajkuje komentare sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", kao i komentare "Protiv levičara u Hrvatskoj", "Za Hrvatsku protiv komunjara" i slične. Vaskrs čestita jajetom na kojem je hrvatski grb sa prvim belim poljem.

Video: Ispovest oca Mateja Periša o nestanku, snimcima kamera, Maji i njegovoj nadi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boško

    26. januar 2022 | 19:33

    Srdjan Ćuk, srpsko i ime i prezime a samo vera katolička! Ti su najopasniji!

  • nibrS

    26. januar 2022 | 19:43

    A ko drugi nego otpadak od vlastitog naroda... Ćuk je poznato srpsko prezime...

  • Baki

    26. januar 2022 | 20:21

    Pokrsteni su najgori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA