Parlament Slovenije odbio referendum o nabavci oklopnih transportera

Za raspisivanje referenduma kasno sinoć glasalo je samo osam poslanika stranke Levica, 42 poslanika su bila protiv, a 27 uzdržano

  • 0
Slovenija, zastava

Foto: Pixabay

Slovenački parlament odbacio je predlog o održavanju savetodavnog referenduma o odluci vlade da u okviru modernizacije vojske budu nabavljeno 45 oklopnih transportnih vozila Boxer.

Predlog opozicione stranke Levica (L) da ratifikacija preliminarnog sporazuma o nabavci savremenih modularnih transportnih vozila 8X8 nemačke proizvodnje bude odložena i povezana sa rezultatom predloženog referenduma nije prošao.

Za raspisivanje referenduma kasno sinoć glasalo je samo osam poslanika stranke Levica, 42 poslanika su bila protiv, a 27 uzdržano, prenosi agencija Hina.

Preliminarni sporazum o nabavci transportnih vozila Slovenija je prošle godine sklopila sa organizacijom OCCAR (Organisation for Joint Armament Cooperation), u čijem programu zajedničkog naoružavanja od ranije već učestvuju Italija, Francuska, Nemacka, Litvanija i druge članice EU.

Procena je da bi cena za 45 vozila tipa Boxer za slovenačku vojsku bila oko 400 miliona evra, zavisno od dodatne opreme i naoružanja, a to bi trebalo da bude definisano kada ugovor o kupovini vozila bude i potpisan, prenose slovenački mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA