≫ 

U centru Pule osvanuli grafiti sa kukastim krstom i natpisom "Za dom spremni"

U Puli su se i prosle godine 30. decembra na pročeljima nekih zgrada pojavili grafiti s kukastim krstovima i natpisom "Hitlerjugend"

  • 5
Fašistički grafit, zgrada Muftijstva, Novi Sad

Ilustracija Foto: Media centar IZ-e

Na Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, koji se obeležava 27. januara, u Puli, na zgradi nedaleko od amfiteatra, osvanuli su grafiti sa kukastim krstom i natpisom "Za dom spremni".

Ovo je još jedan u nizu slučajeva da se slični znakovi pojavljuju po gradu, a utisak je da je broj takvih incidenata poslednjih meseci sve veći.

U ovom slučaju, kako nezvanično saznaje Glas Istre, radi se o učestalim napadima na zgradu, što potvrđuje i raniji slučaj kada je neko u ključanici ostavio špric.

U neposrednoj blizini zgrade nalaze se popularni pulski parkovi, koji su posebno puni noću kada mladi tamo provode vreme. Stoga se potencijali uzrok problema može tražiti i u toj činjenici.

Slučajno ili namerno, ovaj put fašistički simboli pojavii se tačno na dan kada se prisećamo možda i na najveće zlo koje je doneo fašizam.

Video: Pula: Sin ubio majku i oca, tragedija se dogodila u mirnom, porodičnom delu grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA