≫ 

Veliki požar u prodavnici Idea u Podgorici: Vatra progutala market, jedva sprečeno da ne zahvati i okolne kuće

U akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca

  • 0
Požar, Idea, Podgorica Foto: Služba zaštite i spasavanja

U marketu Idea u Ulici Cetinjski put u 1.45 časova izbio je veliki požar u kome srećom nije bilo povređenih. Izgorela je radnja marketa Idea i elektro opreme a bile su ugrožene i susedne kuće i objekti, piše cdm.me.

Službi zaštite i spašavanja upućena je prijava da iz objekta Idee izlazi veliki dim.

- Izlaskom posade na licu mesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni deo objekta i velika pretnja širenja požara na susedne povezane objekte među kojima i objekti stanovanja”, navode iz Službe.

S obzirom na to da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca, a u ispomoć su pristigle kolege iz Službe zaštite i spašavanja Cetinja i Danilovgrada.

- Pripadnici Sluzbe uspeli su da odbrane susedne objekte, magacin supermarketa Idea i i objekat Puna kuća su bili zahvaćeni požarom - navode iz Službe.

Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razređivač, boje i lakovi).

- Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija. Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija - navode u Službi,

Požar je stavljen pod kontrolom u 4.36 sati, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje još uvek tinjaju.

Video: Lokalizovan požar koji je jutros izbio u tržnom centru u Obrenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA