≫ 

Prvi snimak lavića koji je danima lutao oko Budve: Iscrpljen je, ali je sad na bezbednom

Lavić je uhvaćen u jednoj kući u naselju Krapina

  • 16

Lavić koji je danima lutao na području Budve danas je lociran i uhvaćen. Kako je potvrđeno za Telegraf.rs, lavić je pronađen u jednoj kući u naselju Krapina i bezbedan je.

Životinja je, nažalost, iscrpljena, a biće smeštena u prostorijama Službe zaštite i spasavanja dok se ne nađe adekvatan smeštaj za nju.

Lavića je uočio službenik policije, koji je pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine, nakon čega je životinja uhvaćena.

Odbegla životinja je iznesena iz kuće i potom je smeštena u kavez.

- Ušao sam da pogledam objekat, i na prvom spratu sam primetio mladunče lava. Izašao sam i ljudima iz Agencije za zaštitu životne sredine rekao da opkolimo objekat, što smo i uradili. Potom su došli i vatrogasci i u jednoj prostoriji uhvatili lava - rekao je za Vijesti policijski službenik Božo Zec, koji je uočio mladunče.

Podsetimo, lavić je nestao krajem januara u mestu Pobori kod Budve. Iako se prvo prošle nedelje pojavila informacija da je lav pronađen, ispostavilo se da životinja i dalje luta naseljima. Nakon intenzivne i dobro organizovane potrage, životinja je danas pronađena.

- Lavić je uhvaćen i što je najvažnije živ! Želimo da zahvalimo i pohvalimo vatrogasce iz Budve koji su sa nama bili na terenu i uhvatili lava, kao i ostalima koji su pomogli i učestvovali u akciji završenoj na najbolji mogući način - saopštili su iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Inače, ova agencija nije dobijala upit da izda dozvolu za uvoz lava, što znači da je ta životinja nelegalno uvezena.

Crna Gora nema zološki vrt niti prihvatilišta za egzotične divlje životinje, pa se kao jedna od mogućnosti za njegovo zbrinjavanje pominju prihvatilišta za lavove u zemljama regiona.

- Lav je uhvaćen izuzetno iscrpljen, mršav i biće transportovan kod zgrade Službe zaštite i spašavanja, a onda u smeštaj u Podgorici koji je obezbeđen. Ovo su divne vesti da se sve završilo dobro i po lava i po ljude koji su bili uključeni u potragu - rekao je za podgoričku Pobjedu Aleksandar Dragićević iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Video: Momenat hvatanja mladunčeta lava: Kraj drame u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a cushh

    10. februar 2022 | 14:38

    Bio je slobodan poslednji put u zivotu:(

  • Nebitan

    10. februar 2022 | 14:23

    Jadna životinja iskreno, baš me zao kad je vidim ovako.. Sta vise reci.

  • Рус

    10. februar 2022 | 14:57

    Uz pomoć kolega iz Prištine uhvatili su malog Lavića i odmah mu odredili dozivotnu kaznu, kavez...poslednji put Lavić je bio slobodan nekoliko sati unazad..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA