≫ 

Kolindu Grabar-Kitarović pitali da li sebe vidi kao prvu ženu na čelu NATO

- Sledeći generalni sekretar mora biti izabran izričito na osnovu njegovog rada, obrazovanja, etike, znanja, iskustva - odgovorila je Grabar-Kitarović

  • 6
Kolinda Grabar Kitarović

Printskrin: Youtube/Hrvatska radiotelevizija

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je zaobišla pitanje da li sebe vidi kao novog generalnog sekretara NATO saveza, rekavši kako odabir novog lidera odbrambenog saveza treba biti zasnovan na kvalifikacijama, a ne na polu.

Voditeljka panela na Američko-hrvatskom forumu na temu zastupljenosti žena u sektoru bezbednosti i ekonomije upitala je bivšu hrvatsku predsednicu da li je vreme da NATO savez dobije prvu ženu na čelu i da li ona sebe vidi u toj ulozi.

- Sledeći generalni sekretar mora biti izabran izričito na osnovu njegovog rada, obrazovanja, etike, znanja, iskustva i svih onih aspekata za koje se danas borimo da budu glavni razlog zašto biramo nekoga na položaj - odgovorila je Grabar-Kitarović.

- Ništa za dodati? - upitala je voditeljka.

- Ništa za dodati. Možemo da razgovaramo o ženskoj kvoti, ali to je potpuno drugo pitanje - odgovorila je bivša predsednica koju neki predstavljaju kao potencijalnu naslednicu Norvežanina Jensa Stoltenberga.

Grabar-Kitarović je na panelu ranije rekla da je NATO od svih mesta na kojima je do sada radila bio najprijateljskije okruženje prema ženama, pristupajući joj "kao osobi, a ne kao ženi".

Bivša predsednica rekla je da je kroz život shvatila da treba da troši mnogo više energije od muških kolega da bi je shvatili ozbiljno na istim funkcijama.

Video: Dolazak Kolinde Grabar-Kitarović na inauguraciju predsednika Hrvatske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nato fasisti I forsiraju zene

    6. april 2022 | 07:24

    kao nezniji pol a u stvari svi su isti I zene I muskarci svima im je ubijanje u krvi ustase dobro pamtimo jasenovac, oluja teroristicki akcije nad srbima za vreme tita

  • Ćupričanin

    6. april 2022 | 07:22

    Budeli ona ta da znate da je sledeci rat da bude kod nas

  • Boki

    6. april 2022 | 08:22

    Pa ona ne zna ni o razlicitim ukusima jogurta ni o poreklu cokoladica za decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA