≫ 

Vrhovni sud Republike Srpske ponovo ukinuo presudu predatoru koji je zlostavljao tri devojčice

Slučaj pedofila iz Laktaša D. B. jedan je od najtežih slučajeva pedofilije otkriven do danas u Republici Srpskoj

  • 0
Pedofil, pedofilija, zlostavljanje, maltretiranje, devojcica, ilustracija, Devojka u senci

Foto: Profimedia/Alamy

Vrhovni sud Republike Srpske ponovo je ukinuo presudu pedofilu D. B. (25) iz Laktaša kojom je osuđen na 17 godina zatvora zbog obljube tri devojčice mlađe od 15 godina.

Postupak je vraćen Okružnom sudu u Banjaluci gde će mu se ponovo suditi.

Slučaj pedofila iz Laktaša jedan je od najtežih slučajeva pedofilije otkriven do danas u Republici Srpskoj, piše Srpska Info.

Žrtve pedofila bile su sestre rođene 2005, 2007. i 2008. godine.

Osim što je seksualno zlostavljao devojčice, D. B. je istovremeno bio i u ljubavnoj vezi sa njihovom majkom M.J. (41), protiv koje se vodio odvojeni postupak zbog sumnje da je pred ćerkama imala seksualne odnose sa D. B.

U Vrhovnom sudu Republike Srpske potvrdili su informaciju, objasnivši da je presuda ukinuta, jer je uvažena žalba odbrane zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

D. B. je prvom presudom bio osuđen na 19 godina zatvora, a tada se kao žrtva seksualnog zlostavljanja navodila i četvrta, najmlađa sestra, koja je 2013. godište. Nakon ukidanja te presude, tužilaštvo je odustalo od gonjenja D. B. za najmlađu žrtvu, a razlog je bio to što istražiocima i psiholozima nije mogla da da informacije o krivičnom delu.

U preostalom delu, optužnica je ostala neizmenjena i nakon ponovljenog suđenja, D. B. je proglašen krivim za tri krivična dela obljube nad detetom mlađim od 15 godina, te za zadovoljene polnih strasti pred detetom i osuđen na 17 godina. Međutim, i ta presuda je sada ukinuta.

U optužnici se navodilo da je D. B. bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava, te da je u odsustvu oca dece svakodnevno boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično. Zlostavljanje je trajalo od februara 2019. do februara 2020. godine kada je, prema optužnici, D. B. više puta imao seksualne odnose sa devojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to dešavalo u vreme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.

Zbog zaštite žrtava i osetljivosti predmeta ceo postupak je zatvoren za javnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA