≫ 

Među poginulima u fabrici u Sloveniji i strani državljani? Moraće da ih identifikuju uz pomoć DNK

Među stradalima su i dvoje državljana BiH i jedan državljanin Severne Makedonije

  • 3
Slovenija, eksplozija, Kočevje Foto: Tanjug/STA

U eksploziji u hemijskoj fabrici Melamin u Kočevju preminulo je pet osoba, od kojih je troje stranih državljana, prenosi 24ur.

Eksplozija se dogodila juče ujutru, a tokom istrage pronađeno je pet beživotnih tela, čiji identitet se i dalje utvrđuje-

Kako je saopštio Valter Zrinski iz ljubljanske policije, identifikacija će biti urađena uz pomoć DNK analize i naglasio je da među licima koji se vode kao nestali jesu dvoje državljana BiH i jedan državljanin Severne Makedonije.

Policija je saopštila da je u kasnim večernjim satima, zajedno sa istražnim sudijom i državnim tužiocem, obavila prvi deo uviđaja na mestu eksplozije i otkrila pet mrtvih osoba. Među poginulima su i eksterni izvođači radova i jedan radnik Melamina.

Potvrđivanje identiteta poginulih još je u toku, rekao je u izjavi za medije Zrinski, načelnik Odeljenja za opšti kriminal Sektora kriminalističke policije PU Ljubljana.

On je objasnio da će samo DNK analizom moći da potvrde identitet, a sarađuju i sa rođacima nestalih.

- Tri su nestala strana državljana, dva su državljani BiH i jedan državljanin Makedonije - rekao je on.

On je rekao i da će osoba koja je teško opečena i koja se borila za život u UKC-u Ljubljana morati da bude identifikovana uz pomoć DNK analize zbog teških povreda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA