≫ 

Dalmatinska opština Milanu Bandiću posthumno oduzela titulu počasnog građanina

Odluka je donesena jednoglasno, uz obrazloženje da "iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu istoriju i više od 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih saradnika"

  • 0
Milan Bandić Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Komisija za dodelu javnih priznanja Opštine Podgora jednoglasno je odlučila da se Milanu Bandiću posthumno oduzme titula počasnog građanina mesta od skoro 3.000 stanovnika na Makarskoj rivijeri.

Bandić je titulu dobio 2014. godine, a zajedno su mu je uručili predsednik Opštinskog veća Ivo Mihaljević i načelnik Ante Miličić (nezavisni). Titulu su mu uručili za "unapređenje i razvoj Opštine Podgora", piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, dolaskom nove vlasti i načelnice Petre Radić (NLM) Bandiću se oduzima titula počasnog građanina i to na sednici Opštinskog veća čiji je dnevni red imao samo jednu tačku - Predlog Odluke o opozivu javnog priznanja "Počasnog građanina Opštine Podgora" Milanu Bandiću.

Odluka je donesena jednoglasno, uz obrazloženje da "iskazana čast nije zaslužena s obzirom na dokazanu kriminalnu istoriju i više od 250 kaznenih prijava protiv Milana Bandića i njegovih saradnika, čime se nanosi šteta ugledu Opštine kao i samoj vrednosti dodijeljene titule".

Video: Pop pronalazi novčić, krišom ga daje Pupovcu, a ovaj Bandiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA