Sveštenik prvo napao časnu sestru, pa onda komšinicu: Sve se odigralo iza ponoći, žena završila u bolnici

Nakon napada na časnu sestru sukošanski sveštenik proveo nekoliko dana u pritvoru

  • 0
Svestenik, devojka Foto-ilustracija: Shutterstock

Dve nedelje nakon što je napao časnu sestru, sveštenik iz Sukošana D. K. ponovno je uhapšen zbog sumnje da je napao komšinicu. Policija je najavila da će ga tokom dana sprovesti u sud, dok je Zadarska nadbiskupija najoštrije osudila nasilje i izvinila se žrtvama, prenosi HRT.

Ne otkrivajući identitet sveštenika, policija je saopštila da je 43-godišnjaka nakon kriminalističkog istraživanja prijavila zbog narušavanja javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem i da će ga prebaciti na Prekršajno odeljenje Opštinskog suda u Zadru.

Policija D. K. sumnjiči da je u utorak, deset minuta iza ponoći, u Sukošanu, najpre verbalno, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju. Ženi je lekarska pomoć pružena u zadarskoj bolnici gde je utvrđeno da je lakše povređena.

Novi napad D. K. je počinio dve nedelje nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Opštinski sud u Zadru procenio da bi mogao da ponovi nedelo za koje su ga teretili.

Zadarska nadbiskupija koja je otvoreno osudila i prvi sveštenikov nasilni čin u sredu je saopštila da je upoznata kako je D. K. u Sukošanu učestvovao u javnoj svađi i napao ženu.

Ističu da mu je nakon napada na časnu sestru, 26. aprila, oduzeta župnička služba i da mu je po izlasku iz zatvora naloženo "da u najkraćem roku pripravi administrativnu primopredaju župe i pođe na lečenje".

- U duhu crkvenih propisa, izdata je zabrana vršenja svih čina vlasti upravljanja, propovedanja i deljenja svetih sakramenata. Ponovljena mu je odredba da traži stručnu pomoć za lečenje - navode u saopštenju.

Biskupija je izrazila žaljenje i izvinjenje žrtvi i svima koje je nasilje potreslo i navela da je "očekivano ogorčenje javnosti na ovakav događaj koji predstavlja čin za svaku osudu, posebno što se radi o svešteniku koji treba da bude uzor i primer dobrog ponašanja".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA