≫ 

Europol najavio nove dokaze o vezama sa kriminalnim grupama u Crnoj Gori

Europol je, kažu, spreman da dostavi još dokaza skinutih sa "skaj" aplikacije, koju su koristili kriminalci, ali i neki državni službenici, kako iz bezbednosnog, tako i iz političkog sektora

  • 0
Podgorica, Panorama Grada Foto: Nikola Tomić

Nakon susreta crnogorskog premijera Dritana Abazovića sa direktorkom Europola Katrin de Bol, u sredu u Briselu, podgorički portal Borba piše da će Crnoj Gori u narednom periodu biti dostavljeno još dokaza o vezama sa kriminalnim grupama i njihovu tajnu korespodenciju.

Europol je, kažu, spreman da dostavi još dokaza skinutih sa "skaj" aplikacije, koju su koristili kriminalci, ali i neki državni službenici, kako iz bezbednosnog, tako i iz političkog sektora.

Iz Europola očekuju da Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore iskaže inicijativu u tom pravcu, a oni su spremni da im na raspolaganju dostave sve dokaze.

Spekuliše se da u transkriptima, piše portal, nema samo policijskih funkcionera, već i sinova visokih funkcionera DPS.

Nedavno hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice došlo je nakon što je podgorički portal Libertas objavio dokument Europola o umešanosti nje i njenog sina Miloša u niz kriminalnih radnji.

Libertas je potom objavio i dokument Europola koji policijske službenike sumnjiči da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana, a na osnovu njihove komunikacije putem "skaj" aplikacije.

Video: Sprovedena policijska akcija „Zamka“: Uhapšene 24 osobe u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA