≫ 

Kakav baksuz: Englez krenuo na put sa pogrešnim pasošem, odmor proveo u pritvoru u Zagrebu

Bio sam razočaran i posramljen u isto vreme. Ali, kako se nakon 11. septembra moglo dogoditi da se ukrcam na avion sa ženskim pasošem na kojoj je fotografija moje ćerke? - pita se Dejvid Čedvik

  • 2
Putnici, koferi, aerodrom, maske, ljudi

Foto: Tanjug/AP/Miroslav Lelas

Dejvid Čedvik (57) se radovao petodnevnom odmoru u Hrvatskoj koji je trebalo da provede sa svojom suprugom Alison (46). Poleteo je iz Mančestera za Hrvatsku letom "Rajanera", ali kada je sleteo na aerodrom u Zagrebu, zaustavila ga je granična policija.

Naime, Čedvik je zabunom iz fioke umesto svoj, uzeo pasoš svoje poćerke i nije imao nikakvih drugih ličnih dokumenata. Zbog toga je proveo ceo svoj godišnji odmor u pritvoru aerodroma u Zagrebu, piše Wales Online, prenosi Index.

Nakon pet dana u pritvoru, granična policija ga je otpratila na rezervisan let kući, a carinici u aerodroma Mančester potvrdili su njegov identitet na osnovu fotografije njegovog pasoša i vozačke dozvole koje je imao u mobilnom telefonu. Tek nakon toga je pušten kući.

- Bio sam razočaran i posramljen u isto vreme. Inače jako pazim da uvek sa sobom nosim potrebne dokumente, tako da nisam mogao da verujem da se ovo dogodilo. Istina, ja sam kriv što sam uzeo pogrešan pasoš, ali kako se nakon 11. septembra moglo dogoditi da se ukrcam na avion sa ženskim pasošem na kojoj je fotografija moje ćerke? - rekao je Čedvik, međunarodni klinički menadžer.

- Kada sam se napokon vratio u Veliku Britaniju, granična policija na aerodromu "I šta ćemo sad?". Mančester nije mogla da veruje da sam stigao u Hrvatsku s pogrešnim pasošem. Najviše je bio zbunjen konzulat Velike Britanije u Zagrebu, nije mu bilo jasno kako sam uopšte ušao u avion -  dodao je.

- Jako smo se radovali ovom odmoru. Moja supruga je medicinska sestra koja je bila angažovana tokom trajanja pandemije, dok sam ja radio na kliničkim istraživanjima. A na kraju sam ceo odmor proveo u pritvoru - kazao je Čedvik.

Dok je on svoj odmor proveo u pritvoru vazdušne luke, njegova supruga je boravila u apartmanu koji su rezervisali pre nego što su krenuli na putovanje.

- Policajac u Zagrebu je bio jako ljubazan. Kada je shvatio šta se dogodilo, pokušao je da nas ubaci na neki let za Mančester, ali, kao što možete da zamislite, nijedna druga avio-kompanija nije htela da me preveze bez valjanog pasoša - ispričao je Čedvik.

Ministarstvo spoljnih poslova je u njegovo ime kontaktiralo policiju u Zagrebu kako bi dostavilo hitnu dokumentaciju, ali s obzirom da Dejvid nije mogao službeno da uđe u Hrvatsku nije bilo načina da prikupi dokumente.

Pošto se vratio kući, Čedvik je rekao da mu je žao što nije uspeo da vidi Hrvatsku, "tako lepu zemlju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    20. maj 2022 | 07:35

    Nisi video Hrvatsku...e bas me zabole...sto nisi tako dosao kod nas...upoznao bi Bacvansku 😂😂😂

  • ???

    20. maj 2022 | 01:52

    Dokumenta se posalju "overnight mail" i problem resen...nesto tu drugo ne stima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA