≫ 

Dečka ubijene devojke iz Našica predosećaj vratio pred njenu kuću: Ugledao joj bivšeg, celog u krvi

"Pitao sam za nju, hladno mi je odgovorio"

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

"Video sam ga da stoji na mostu. Izašao sam iz auta i prišao mu, a onda sam video da je sav krvav, pa sam ga upitao gde je J. L, a on mi je hladno odgovorio da je mrtva", prepričao je u subotu prepodne još šokirani i vidno potreseni mladić iz Našica trenutak u kojem je saznao da je njegova 20-godišnja devojka J. L. ubijena.

Saznao je to od 24-godišnjeg L. D, bivšeg dečka za kojeg se sumnja da je najverovatnije hladnim oružjem usmrtio nesrećnu devojku. Nakon što mu je L. D. rekao da je J. L. mrtva, dečko je odjurio do 200-ak metara udaljene porodične kuće devojke i probudio njene roditelje i mlađeg brata.

Svi su brzo dotrčali do mosta iznad železničke pruge u ulici Vladimira Nazora, ali L. D. tamo više nije bilo. U međuvremenu su pozvali i policiju.

Majka je, kažu svedoci za Jutarnji, dozivala ćerku, a onda je neko ugledao telo koje je ležalo na železničkoj pruzi, pa su se sjurili dole, ali to nije bila J. L, nego L. D, koji se verovatno bacio s mosta.

Otac i mlađi sin krenuli su dalje u potragu za devojkom, pa su zašli u parkić koji se nalazi odmah pokraj puta i tamo su pokraj Pogrebne kapelice našli beživotno telo svoje kćeri i sestre. Ubrzo su došli policija i Hitna pomoć, koja je L. D. odvezla u bolnicu.

Stalno je uznemiravao

Od članova porodice J. L. saznaje se da su ona i L. D. ranije bili u vezi, ali da su se rastali oko Božića.

- Nisu više bili zajedno, ali on ju je stalno zvao, slao joj poruke, uznemiravao je, ali nikada nije htela ništa da prijavi policiji jer je mislila da će sve prestati. Nažalost, sada vidimo da je završilo najgore moguće - kaže rođak 20-godišnje devojke kojeg su hrvatski mediji zatekli u blizini mesta tragedije.

Bili su tamo i roditelji nesrećne devojke, kao i sadašnji dečko. Majka je rekla da ne može da govori, a dečko je samo kratko ispričao da je J. L. dovezao nešto pre ponoći i ostavio je ispred parka.

- Rekla je da će se prošetati do kuće i da će me nazvati kada uđe u kuću. Ranije mi je govorila da joj je L. D. opet slao neke poruke, ali ni ona ni ja nismo pomislili da bi se moglo ovako nešto dogoditi. Ja sam otišao prema gradu, ali kako me ona nije nazvala, nakon 10-ak minuta sam se vratio, kao da sam predosećao nešto loše, i zatekao L. D. krvavog na mostu - ispričao nam je mladić.

Pod nadzorom policije

Pretpostavlja se da je L. D. čekao J. L. u blizini kuće, tamo je presreo i odvukao u park. Policija je u subotu tokom celog prepodneva pretraživala park i područje oko železničke pruge, verovatno u potrazi za oružjem. Iz PU osječko-baranjske samo su kratko saopštili da je ''noćas iza ponoći u Našicama pronađeno mrtvo telo devojke. Sumnja se u nasilnu smrt. Osoba koja se dovodi u vezu s tim nalazi se pod nadzorom policije.''

Građani Našica, a pogotovo susedi ubijene devojke, šokirani su.

- Bilo je oko 00.10 sati kada sam čuo ženu kako viče: "Gospon policajac, gospon policajac, ubio mi je dete!" Grozno. Strašna je tragedija i težak udarac za svakog roditelja koji tako izgubi dete - ispričao je Našičanin Ivica Bodiš, koji živi u blizini.

Osumnjičeni van životne opasnost

Osumnjičeni L. D. sa težim povredama prevezen je u bolnicu u Našicama, ali je van životne opasnosti.

L. D. je prevezen u Opštu županijsku bolnicu u Našicama, a prema informacijama koje je dao dr Hrvoje Šimić, zamenik direktora bolnice, radi se o teške telesnim povredama, ali je mladić van životne opasnosti i pod prismotrom policije. Potvrdio je to i dr sc. Denis Klapan, šef OHBP-a Opšte županijske bolnice u Našicama.

- Neposredno iza ponoći primili smo mlađu mušku osobu. Van je životne opasnosti, stabilan, a što se tiče povreda, radi se o prelomima u području kostiju karlice i potkolenice, te nešto plitkih otvorenih rana u području podlaktice. Povrede će se za sada tretirati konzervativno, a kasnije je predviđen operativni zahvat u predelu karlice – rekao je dr Klapan.

Video: Srboljub Nikodijević o zločinu kod Paraćina: On je ležao pored kola, ženu nisam video

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA