≫ 

Prijatelji Mateja Periša spremaju veliki oproštaj od momka koji je ujedinio region: "Dođite!"

Matejevi prijatelji, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita

  • 16
Molitva Matej Periš Foto: Telegraf

Prijatelji Mateja Periša žele da se na prigodan način oproste od svog druga, momka koji je ujedinio region, a koji je tragično stradao u Beogradu.

Njegov otac Nenad Periš ranije je zamolio medije i javnost da se suzdrže od dolaska na sahranu njihovog voljenog sina i brata.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na saosećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da se zbog veoma teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, i događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje porodice zahvaljujem - rekao je Periš.

Ipak, svi oni koji osećaju da žele da se oproste od mladog Splićanina čija je nesretna sudbina ujedinila region, moći će to urade u ponedeljak uveče u centru grada Splita, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, kako prenose, Matejevi prijatelji, kolege i brodari, spremaju veliki oproštaj u samom srcu Splita.

Prigodnim porukama, kao i bengalkama, pripremaju se da naprave špalir s brodicama u blizini splitske Trajektne luke. Takođe, i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu 'ultimu partenzu'.

Na ovaj simboličan način žele da odaju počast Mateju, a sve bi se trebalo da se odvija sutra uveče nakon što sunce zađe. Ovime će tako od Periša moći da se oproste svi njegovi sugrađani, koji su sa strepnjom i nevericom, ali i nadom, proteklih pet meseci iščekivali ishod potrage za Splićaninom, koji je inače radio kao skiper.

- Osetili smo da to treba da uradimo, a sigurni smo da bi i on to voleo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani zemalja regiona. Svako ko želi neka sutra naveče dođe u grad. Želimo dostojanstveno da ga ispratimo, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti - rekao nam je jedan od prijatelja Mateja Periša.

Video: Matej Periš krenuo put Splita: Nesrećno stradalog mladića ispratili Beograđani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • APV

    22. maj 2022 | 22:14

    Počivaj u miru,plavooki momče,neka te anđeli čuvaju. Žao mi je,užasno mi je žao.

  • Duska

    22. maj 2022 | 22:01

    Andjeli snjim, a prodici snaqe da izdrze sve 🙏🙏🙏🙏

  • BEOGRAD

    22. maj 2022 | 22:32

    👏👏👏👏👏👏🙏🙏🙏🙏❤️❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA