≫ 

Kamiondžija iz Republike Srpske kažnjen sa skoro 2.000 evra zbog prekoračenja radnog vremena

Policija je za dva dana kaznila 8 od 29 vozača kamiona na području Bijeljine i Zvornika

  • 7
kamion Foto: Freepik

Policija Republike Srpske za dva dana kaznila je 8 od 29 vozača kamiona na području Bijeljine i Zvornika zbog nepoštovanja radnog vrema i obaveznih odmora.

- Kod četiri vozača utvrđeno je postojanje opasnih prekršaja, odnosno jedan vozač je sankcionisan prekršajnim nalogom u iznosu od 3.800 KM (oko 1.900 evra) - prekršaji skraćenje sedmičnog i dnevnog odmora i prekoračenje neprekidne vožnje - a tri vozača sa po 1.000 KM zbog prekršaja vožnje bez digitalne kartice vozača, odnosno neposjedovanja dokaza o radnom vremenu za prethodnih 28 dana.

Ostala četiri vozača su sankcionirana za prekršaje prekoračenja neprekidne vožnje i skraćenje dnevnog odmora. Za navedene prekršaje slijedi uručivanje prekršajnih naloga pravnim licima u iznosu od 5.000 KM i odgovornim licima u pravnom licu u iznosu od 1.000 KM (oko 500 evra) - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, prenosi Avaz.

Takođe, tokom kontrole kod jednog vozača utvrđena je zloupotreba potvrde o aktivnostima vozača, kao i digitalne kartice vozača, o čemu je obaveštena Republička uprava za inspekcijske poslove RS, koja će preuzeti postupanje po navedenom predmetu.

- Ministarstvo unutranjših poslova RS sprovodiće i u narednom periodu pojačane aktivnosti u pogledu poštovanja radnog vremena i obaveznih odmora, te apeluje na vozače teretnih motornih vozila da poštuju odredbe Zakona o radnom vremenu i obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu - zaključuje se u saopštenju.

Video: Majstore, da li si pijan ili si lud: Kamiondžija odvalio banderu i jedva ga ubedili da stane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    24. maj 2022 | 07:18

    Sta nas interesuje sta avaz pise I oni lazu kao I CNN

  • Милан

    24. maj 2022 | 01:52

    Ништа чудно!!! Полиција и незна ништа друго него се иживљавати над људима који раде!

  • 1

    24. maj 2022 | 06:24

    Nakaradni zakoni...ovaj sto je kaznjen sa 4000 maraka da je bacio karticu platio bi samo 1000 maraka kao i oni sto je nisu ni imali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA