≫ 

Zamalo ubili ženu zbog 5.500 dinara, sata i telefona: Muamer i Jasmina hteli da opljačkaju njenu bivšu svekrvu

Jaca nagovorila Muamera da pokradu ženu jer je mislila da u stanu drži 30.000 KM (oko 15.000 evra ili 1.800.000 dinara)

  • 0
Policija, republika srpska, BIH Bosna, Bosanska policija,  Bosnian,police Republic Srpska Foto-ilustracija: Alamy/Profimedia

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) podiglo je optužnicu protiv Muamera Dizdarevića Mumija (25) i Jasmine Čabrić Jace (35) iz Doboja zbog razbojništva. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica.

Muamer i Jasmina terete se da su se u septembru prošle godine dogovorili da opljačkaju njenu bivšu svekrvu i svekra koji žive u Tešnju, a nakon što je Jasmina saopštila da u stanu drže 30.000 KM (oko 15.000 evra ili 1.800.000 dinara) i zlatni nakit, piše Avaz.

Upao u stan

Tog 10. septembra oko 20.30 sati Jasmina je Golfom 4, kojim je upravljao njen prijatelj J. M., došla iz Doboja u Tešanj, gde je od bivše svekrve trebalo da preuzme svog maloletnog sina. Ispred svekrvine zgrade sastala se sa Muamerom Dizdarevićem.

Otišli su na prvi sprat, gde joj 72-godišnja svekrva stanuje, te je Jasmina pozvonila, dok se Muamer sakrio na proširenje desno od ulaznih vrata, tako da svekrva koja je otvorila vrata nije mogla da ga vidi. Jasmina je započela razgovor sa bivšom svekrvom, a za to vreme je izašao Jasminin sin, kojem je rekla da je sačeka ispred zgrade.

Kada je dečak otišao, Jasmina je nastavila da zagovara ženu koja je izašla u hodnik, a u tom trenutku Muamer se iza njenih leđa provukao i ušao u stan.

Jasmina se sa sinom i prijateljem vratila u Doboj, a Muamer je ostao u stanu preturajući stvari u potrazi za novcem i nakitom. Kada je svekrva ušla u sobu i ugledala razbojnika, u prvi mah, uplašena i iznenađena, nije progovarala.

Muamer, koji je našao samo jedan zlatni prsten, prišao je ženi te je snažno, s obe ruke, udario u prsa, usled čega je ona pala. Muamer ju je preskočio krenuvši prema dnevnom boravku, nakon čega je žena podigla glavu i počela da doziva pomoć.

Slomljene kosti

Prema optužnici, Muamer se vratio i počeo je snažno da je šutira nogama u glavu, usled čega je žena izgubila svest. Zadobila je teške povrede opasne po život zbog brojnih lomova kostiju na licu i vilici, očnim dupljama i nosu.

Kada se uverio da žena nije pri svesti, Muamer je nastavio s premetačinom te je ukrao ručni sat, fotoaparat, punjač, USB kabl, instalirani disk, telefon Samsung. Uzeo je i crnu mušku torbicu u kojoj su bili dokumenti, vozačka dozvola, invalidska akreditacija za parking i 92 KM (oko 47 evra, tj, 5.500 dinara). Nesrećnoj ženi i njenom suprugu time je pričinio štetu od 900 KM (oko 460 evra, tj. 54.000 dinara).

Iz stana je izašao kroz prozor sobe, a koji je otvorio odmah po ulasku.

Svako je imao svoju ulogu

Prema njihovom dogovoru, Jasmina je prilikom dolaska po svog maloletnog sina, koji je bio kod 72-godišnje svekrve, trebalo da zagovara i zadržava ženu za koju je znala da je slabo pokretna i da će biti sama u stanu. Dok bi je ona zagovarala, Muamer je trebalo da uđe nesmetano u stan, uzme novac i nakit i da ga preda Jasmini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA