Zoran video avion koji minut pre nego što je pao na Braču: "Zvuk je bi drugačiji, privuklo mi je pažnju"

Avion se, podsetimo, srušio u šumovitom delu južne strane ostrva Brač, na potezu između Pustinje Blaca i uvale Vela Farska

  • 0
Cessna 182 avion Foto: Shutterstock

- Nešto sa tim motorom aviona što je pao u šumi nedaleko od muzeja Pustinja Blaca nije bilo u redu, čulo se kako šuška, pušta neki čudni zvuk, nenormalno je radio, kao da će se brzo pokvariti, svedoči za Slobodnu Dalmaciju Nerežiščanin Zoran Vranjičić, čuvar bračkog muzeja Pustinja Blaca, koji je svedočio jednom od zadnjih minuta leta u utorak ujutro srušenog sportskog aviona marke Cesna.

Avion se, podsetimo, srušio u šumovitom delu južne strane ostrva Brač, na potezu između Pustinje Blaca i uvale Vela Farska.

Vranjičić je radio pred samostanom kada mu je pažnju privukao sumnjivi zvuk motora aviončića koji se lagano približavao od mora i kroz duboki kanjon kretao severno u pravcu muzeja. Leteo je nisko i dovoljno polako da je unutra video glave putnika.

- Gleda sam ih iz muzeja, tačno sam ih video u kabini, ravno pred svojim očima. Bilo ih je dvoje, možda i treći čini mi se, glave su im se videle kroz prozore. U rukama su držali kamere, snimali su kanjon. Zato su, biće, i leteli tako kako bi što bolje uhvatili krajolik. Kretali su se kroz sredinu kanjona od mora gore, u pravcu severa ostrva. Ali čuo sam nešto čudno, nenormalni zvuk motora. Kako bih to opisao, kao neko šuštanje, brekćanje. Kao kad se neki aparat pokvari, kao da će sad izdahnuti. To mi je odmah bilo čudno. Izgubio sam ih onda iz vida, više ih nisam čuo. Malo posle su me zvali moji na telefon i tad sam saznao da je avion pao – priča Zoran.

Kaže da je i pre viđao avione koji su u panoramskom letu obilazili ovo područje, a u njemu i jednu od turistima najpopularnijih bračkih atrakcija. Ali na ovome je duže zadržao pogled.

- Eto to mi je privuklo pažnju, jer je zvuk bi drugačiji nego kod ovih drugih. Nije mi ga nekako bilo drago što ga čujem. Baš je slutilo da nešto nije dobro – zaključuje Vranjičić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA