U Mostaru termometar pokazao skoro 50°C: "Malo je upeklo"

U hladu se još i može izdržati, na suncu je pakleno

  • 0

Leto tek što je počelo, a već bi moglo malo da odmori. Tropske vrućine uveliko su zahvatile Balkan, a RHMZ je jutros izdao najnovije upozorenje na visoku temperaturu za područje naše zemlju.

U upozorenju stoji da nas do kraja sedmice čekaju veoma visoke dnevne temperature i tropske noći, sa najvišom dnevnom temperaturom i do 37 stepeni.

Ništa bolja situacija nije ni u komšiluku. U BiH je izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremnih vrućina, a Mostarci se, bukvalno rečeno, tope na suncu.

Na fotografiji koja je objavljena na Facebook stranici "Mostaru moj info" vidi se kako je živa u termometru dostigla gotovo 50 podeok. Verovatno je termometar stajao na suncu, ali činjenica je da je u Mostaru trenutno pakleno, jer brojni građani šalju fotografije na kojima se vidi kako se temperatura "vrti" oko 40 stepeni Celzijusa.

Kako su ranije najavili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u mostarskoj regiji očekuju se maksimalne temperature do 39 stepeni Celzijusa, a bihaćkoj i sarajevskoj do 37 stepeni.

Što se tiče područja višegradske regije očekuje se maksimalna temperatura vazduha od 33 do 38 stepeni Celzijusa, a na području prijedorske i trebinjske između 34 i 37 stepeni.

(Telegraf.rs/Foto: Mostaru moj info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA