Neverovatan događaj snimljen na reci Uni: Domaći skiper spasio dva holivudska kaskadera na snimanju filma!

Tokom snimanja jedne scene došlo do nezgode s kaskaderima, a onda je u reku uleteo "grom" Adnan Rapid Kurtagić

  • 6
Adnan Rapid Kurtagić,  skiper i član “UNA RC” Kiro Rafting,   koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere reka Una Foto: Vahid Ponjevic/V.P. Photo

Fotografije herojskog izvlačenja dva holivudska kaskadera iz reke Une poslednjih dana se šire društvenim mrežama, a junak koji je uspeo da ih spasi nakon što ih je povukao slap je Adnan Kurtagić, skiper i član "UNA RC" Kiro Raftinga koji je osiguravao samo snimanje.

Snimke ovog poduhvata je još 11. juna zabeležio Vahid Ponjević, a nakon što ih je objavio Goran Piralić, prijatelj samog Kurtagića, proširile su se društvenim mrežama velikom brzinom.

U objavi na Fejsbuku Piralić je pojasnio kako se na fotografijama može videti "grom" Adnan Rapid Kurtagić koji spasava svetske kaskadere, a koji iza sebe imaju mnogo iskustva u ovakvim ekstremnim situacijama i scenama.

Naglasio je kako je u ovom slučaju bilo obrnuto te da ih je Kurtagić "držao kao bebe u rukama i plivao s njima prema obali".

- Mi stvarno ne znamo kakve veličine imamo u svom gradu, a jedan od njih je moj brat Rapid - zaključio je svoju objavu Piralić.

Adnan Kurtagić je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio kako je radio u spasilačkom timu svoje firme "UNA RC" Kiro Raftinga te da je tokom snimanja jedne scene došlo do nezgode s kaskaderima.

- Snimala se scena na slapu i on ih je povukao nazad. Situacija je zahtevala brzu reakciju te sam odmah skočio u vodu kako bi ih izvukao na obalu - kazao je Adnan.

Upravo u tom momentu su nastale sada već viralne fotografije, a Kurtagić ističe da je samo radio svoj posao.

Kazao je kako 1999. godine započeo da trenira kajak na divljim vodama, ali da poslednjih godina radi kao skiper i član spasilačkog tima koji osigurava rafting ture na reci Uni.

Govoreći o tome koliko je Una opasna za one koji je "ne poznaju", istakao je da uz adekvatno osiguranje nema potrebe za strahom.

- Dugo se bavim time. Do sada sam s kolegama iz "UNA RC" Kiro Raftinga radio na osiguravanju bezbroj rafting tura, snimanja ili sličnih događaja koji su se odvijali na reci. Do sada se nikada nije desilo da neko strada tom prilikom - pojasnio je Kurtagić.

Iako se više ne takmiči u sportovima na divljim vodama, istakao je kako je rafting i Una sastavni deo njegovog života.

Premda su njemu ovakva spasavanja deo svakodnevnice, fotografije koje je zabeležio Ponjević uz brojne pohvale na društvenim mrežama ipak pokazuju koliko je ovaj čin neuobičajen i odvažan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA