Dečak (14) osumnjičen za pokušaj ubistva Srbina (16): Incident u Rožajama, napao ga oštrim predmetom

Policija je o incidentu obaveštena nakon što je maloletni državljanin Srbije potražio pomoć u tamošnjoj Službi Hitne medicinske pomoći

  • 0
Nasilje nad detetom, tuča čovek mladić nije decaka Foto-ilustracija: Shutterstock

Tri osobe uhapšene su minulog vikenda u Rožajama, u odvojenim incidentima - zbog napada na policajca, napada na vatrogasca i pokušaja ubistva maloletnika.

Vijestima je iz Uprave policije nezvanično rečeno da je zbog pokušaja ubistva M. P. (16) uhapšen dve godine mlađi Rožajac A. L.

Navodno, šesnaestogodišnji državljanin Srbije, sa prebivalištem u Rožajama, ranjen je oštrim predmetom u Ulici Maršala Tita, a policija je o incidentu obaveštena nakon što je M.P. potražio pomoć u tamošnjoj Službi Hitne medicinske pomoći.

Službenici rožajske policije o događaju su obavestili Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju, po čijem nalogu je obavljen uviđaj.

- Četrnaestogodišnji A. L. pronađen je i lišen slobode po nalogu postupajućeg tužioca. Od obojice su, u prisustvu socijalnog radnika, uzete izjave - kazao je sagovornik Vijesti.

Isti izvor dodao je da je postupajući tužilac krivično delo kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Iste noći napad na policajca

Iste noći, u istoj ulici, nepunih sat i po ranije napadnut je policajac E. K. (29).

- Dežurnoj službi OB Rožaje u 20.10 sati prijavljeno je da je u Ulici Maršala Tita došlo do narušavanja javnog reda i mira, odnosno da Esnaf Tiganj, u jednom lokalu, nakon verbalnog sukoba sa konobarom M. B. lomi inventar lokala. Kada je patrola stigla na lice mesta Tiganj je flašama gađao u pravcu objekta, a potom zapretio policajcu E.K. pritrčao mu, gurnuo ga i obalio na asfalt. Prilikom pada E.K. je zadobio povrede obe ruke - kazao je sagovornik iz UP.

Pojasnio je da je o događaju obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Rožajama, i da je postupajući tužilac ocenio da se u postupanju Tiganja stiču elementi krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

- Tiganj je uhapšen i u zakonskom roku sproveden na saslušanje u ODT Rožaje - rečeno je Vijestima.

Dva dana kasnije, u rožajskom selu Suho Polje, zbog napada na vatrogasca uhapšen je tridesetsedmogodišnji Jasmin Kalač.

Njega ODT tereti da je tog dana, oko 19.15 časova, napao vatrogasca koji je učestvovao u gašenju požara na automobilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA