Tri osobe uhapšene u Budvi: Pretnjama od oštećenog iznudili 30.000 evra

Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađen novac u iznosu od 4.600 evra

  • 0
Crna gora, Crnogorska policija Foto-ilustracija: Shutterstock

Službenici Centra bezbednosti Budva su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, lišili slobode N.P. (29) iz Nikšića, S.P. (25) iz Budve i I.R. (35) iz Berana zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznuda na štetu B.K.

Prilikom lišenja slobode kod osumnjičenih je pronađen novac u iznosu od 4.600 evra.

Osumnjičeni su lišeni slobode sinoć i sprovedeni su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilštvu u Kotoru na dalju nadležnost i postupanje, navodi se u saopštenju Uprave policije CG.

Ova lica su, kako se sumnja, od novembra 2021. godine do kraja juna ove godine, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, pretnjom od B.K. iznudili više hiljada evra, na način što su upućivali pozive oštećenom i neposredno se sastajali sa njim kao navodni posrednici između oštećenog i lica iz Kotora kojima je B.K. dugovao novac na ime navodno propalog posla.

N.P., S.P. i I.R. su 29. juna otišli u kuću u kojoj živi otac oštećenog B.K., kojom prilikom su od njega zahtevali da obezbedi novac do 5. jula upućivajući mu pretnje.

Potom je N.P. 2. jula pozvao oštećenog B.K. koji mu je tada saopštio da se još uvek nije snašao za novac, nakon čega mu je N.P. uputuo niz pretnji po život i živote članova njegove porodice.

N.P. je juče došao u Budvu i sastao se sa majkom oštećenog B.K. koja mu je tom prilikom predala novac u iznosu od 4.600 evra.

Osumnjičeni su od B.K. navedenim radnjama iznudili novac u iznosu od oko 30.000 evra.

Video: Policija brutalno uhapsila petoricu koji su organizovali prostituciju: Masovno hapšenje makroa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA