Šestorica više puta silovali devojčicu (15) iz Zadra: Svi zajedno nisu dobili zatvora koliko ona ima godina

U vreme počinjenja dela trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvoje maloletnici

  • 2
Zlostavljanje žene, silovanje, maltretiranje Foto: Shutterstock

Šestorica mladića iz okoline Zadra optužena da su od avgusta 2018. do jula 2019. godine u više navrata seksualno zlostavljali 15-godišnju devojčicu iz njihovog mesta, u petak su na Županijskom sudu u Zadru proglašeni krivima i osuđeni na zatvorske kazne, piše Zadarski.hr.

Prvookrivljeni je dobio jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora, drugookrivljeni od dve godina i šest meseci, trećeokrivljeni kaznu od tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Petooptuženom maloletniku izrečeno je tri godine pridržaja maloletničkog zatvora, a šestookrivljenom 100 sati humanitarnog rada.

U vreme počinjenja dela trojica su bila punoletna, dvojica mlađi punoletnici, a dvoje maloletnici. Početkom suđenja, samo je jedan od njih bio još uvek maloletan. Jedan od optuženih u međuvremenu je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.

Optužnicom im se stavljalo na teret počinjenje jednog teškog krivičnog dela protiv polne slobode prema žrtvi posebno ranjivoj zbog dobi, bolesti, ovisnosti, trudnoće, invaliditeta, teške telesne ili duševne smetnje, za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Optuženi su i za više teških krivičnih dela protiv polne slobode odnosno prema bliskoj osobi za što je kazna od tri do deset godina zatvora, i više krivičnih dela bludnih radnji na izuzetno okrutan i ponižavajući način, s predviđenom kaznom do tri godine zatvora. Terete se i za dva krivična dela iskorišćavanja dece za pornografiju na štetu deteta za šta je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Devojčica je postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja mladića kada joj je bilo 15 godina. Silovanja su ponekad snimali telefonom, čime su ucenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose.

Pretili su joj da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako ne pristane na seks. Čitanje mučnih detalja ovog slučaja u sudnici je trajalo duže od pola sata, kao i obrazloženje presude sudije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    29. jul 2022 | 14:58

    Dobili bi i vise od zatvora da je moje dete, divlji zapad ostaje divlji i dalje, bez pravog Sherifa.

  • mama

    29. jul 2022 | 15:28

    Trebo im je neko reci da je rat zavrsen 90-tih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA