≫ 

Vikao sam mu "skoči, izgorećemo": Prijatelj Hvaranina koji je poginuo u požaru pokušavajući da spasi bager

Prijatelji koji su pokušali da pomognu nesrećnom čoveku još su u šoku

  • 1
Požar, Hvar

Foto: Facebook/DVD Hvar

U požaru koji je juče buknuo oko 13 sati na Hvaru poginuo je Andrija Brkić iz Jelse. On je pokušao da spase svoj bager od vatre i na kraju stradao.

Prijatelji poginulog razgovarali su s RTL-om o tragičnom događaju.

- Kad ja pomislim da je čovek izgoreo... Ne možeš mu pomoći, a gori. To je strašno. Treba poštovati čoveka koji je hteo da svoj kapital izvuče iz požara da može zaraditi i za dodatni rad i sve drugo - ispričao je Brkićev prijatelj Latko Pavičić Ivelja za RTL.

Prijatelji koji su Brkiću pokušali da pomognu još su u šoku.

- Ja sam vikao prijatelju: "skoči, izgorećemo!". Bili smo bespomoćni - dodao je Latko.

"Sve je stekao svojim radom, kao i mašinu koja ga je koštala života"

Prijatelji stradalog Hvaranina za njega imaju samo reči hvale. Kažu da je sve stekao svojim radom, pa i mašinu koja ga je na kraju koštala života. S poginulim je bio i njegov sin, koji se spasio. Meštaninu Vinku Vidoševiću je vatra došla blizu kuće. Video je sve što se dogodilo.

- Ja sam samo skupio dokumente i pantalone i majicu i otišao autom, pomerio auto i onda se vratio gore. A on je ušao u bager s malim, biće da stave baterije, ali vremenski se nije moglo ništa učiniti. Od vrha brda do bagera za četiri i po minuta je vatra došla - rekao je Vinko za RTL.

Požar na Hvaru je jutros lokalizovan. U gašenju je učestvovalo 55 vatrogasaca s 15 vozila, četiri kanadera i dva air traktora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA