≫ 

Na putu za Ostrog spasao život dečaku iz Srbije: Neverovatna priča heroja iz Gradiške

Dario je dečaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku, niko nije prilazio, priča Bojana, devojka heroja koji je dečaku spasao život

  • 10
Nikola Mirotić, sin žena, supruga, manastir Ostrog Foto: Privatna arhiva

Pre nekoliko dana na granici Republike Srpske i Crne Gore desila se dramatična situacija u kojoj je Dario Šarić spasio dečaka Strahinju J. (15) koji je putovao sa porodicom iz Srbije, prenosi Gradisklive.com.

Drio Šarić i njegova devojka Bojana Šarkan zaputili su se iz Gradiške ka manastiru Ostrog u Crnoj Gori, međutim nisu mogli preći granicu jer je Bojana zaboravila dokumenta, pa su morali da napuste autobus.

– Dok smo čekali prevoz za Trebinje, jer smo odlučili tamo da provedemo vikend kad već nismo gde smo planirali, naišao je automobil beogradskih registarskih oznaka i velikom brzinom prošao kroz granični prelaz i zaustavio se sa desne strane puta. Iz vozila su izašli uplakani majka i otac sa još dvoje dece – priča Bojana Šarkan.

Videli su da nešto nije uredu i pritrčali su prema automobilu.

– Dario je dečaka, koji je bio van sebe i grcao krv, oborio na stranu i ne oklevajući na silu otvorio usta i izvukao jezik. Svi su bili u šoku, niko nije prilazio. Dario je rekao da se zovne hitna pomoć, što je i uradio pogranični policajac. Dok smo čekali hitnu on se borio za Strahinju koji je došao malo sebi, ali i dalje u neznanju šta ga je snašlo. Hitna pomoć je došla nakon 10 minuta i povezala malog Strahinju u Trebinje – kaže Bojana.

Kako kaže, ustanovljeno je da je dečak imao prvi napad epilepsije koji je bio vrlo jak i dug.

Porodica je iz Surčina, a dečaka su kasnije iz Trebinja odveli u Beograd gde će dobiti svu potrebnu terapiju.

- Jutros su nam se javili majka Kristina i Strahinja, izrazili su zahvalnost što su i podelili na društvenim mrežama – kaže Bojana.

– Sa ovim svim hoću da kažem kako je dragi Bog i Sveti Otac Vasilije bio među nama te nas je zaustavio da pređemo granicu i pomognemo hrabrom Strahinji – zaključila je za Gradiskalive.com Bojana Šarkan.

Video: Heroj Marko spasio život detetu nasred puta: Prestalo da diše tokom vožnje u autu s majkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    9. avgust 2022 | 09:25

    BRAVO DARIO. ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. SLAVA I MILOST SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM.

  • Ja

    9. avgust 2022 | 09:23

    Slava Bogu i Svetom Vasiliju Ostroskom❤🙏💙

  • Siki

    9. avgust 2022 | 09:25

    Malo je reci: Sveti Vasilije OSTROSKI Vecna Vam Slava i Hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA