Trostruki sudar u Hrvatskoj: Poginuo vozač kamiona, dvojica povređena

Povredama zadobijenim u sudaru s kombijem podlegao je 28-godišnji vozač tegljača s poluprikolicom-cisternom, pulske registracije

  • 0
Hrvatska kombi udario policiju, prevrnut kombi

Foto-ilustarcija: Shutterstock, Foto: Tanjug/AP

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja u četvrtak rano ujutru, oko 5 sati, dogodila na putu od Veprinca prema tunelu Učka, kod Opatije.

Povredama zadobijenim u sudaru s kombijem podlegao je 28-godišnji vozač tegljača s poluprikolicom-cisternom, pulske registracije. Teško je povređen 22-godišnji vozač kombija "citroen”, zagrebačke registracije, dok je lakše povređen 63-godišnjak, vozač drugog kombija, marke “iveko”, riječke registracije, navodi Burin.hr.

Prva dojava o nesreći, trostrukom sudaru u kojem su učestvovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa, došla je nekoliko minuta nakon 5 sati. Policija je objavila da je uviđajem utvrđeno da je do tragičnog udesa došlo kada je 22-godišnji vozač kombija “citroen”, vozeći prema tunelu Učka, u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu puta.

Nekoliko trenutaka kasnije sudario se s kombijem “iveko”, što je dolazio iz suprotnog smera. Nakon toga se prvi kombi frontalno sudario s kamionom cisternom, tegljačem pulske registracije, koji se kretao nizbrdo. U trenucima koji su usledili, autocisterna je udarila u zaštitnu metalnu ogradu uz desnu stranu puta. Vozač teškog kamiona hitno je prevezen u bolnicu, ali mu život nije spasen, uprkos naporima lekara riječkog KBC-a.

Saopštenjem su se oglasili i iz BINA Istre u kojem se, između ostalog, navodi da se tragedija desila kada je kombi, zagrebačkih registarskih oznaka, koji se kretao prema tunelu Učka, u jednom trenutku prešao u suprotnu traku i okrznuo drugi kombi, riječkih oznaka, koji je dolazio iz suprotnog smera.

Vatrogasci izvlačili vozača iz kabine

Tragična nesreća dogodila se na ravnom delu puta. Cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz ogradu i desnu ivicu puta.

Osim Hitne pomoći i policije, na mestu događaja intervenisali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne stanice, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesrećni vozač.

Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske firme – izjavio je jedan vozač koji je među prvima naišao na mesto nesreće. – Mesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, delovi vozila razleteli su se na sve strane – rekao je sagovornik, dok je policija dovršavala uviđaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA