≫ 

Tužilaštvo formiralo predmet povodom masakra na Cetinju: Poznato kada će se znati ko je likvidirao ubicu

Vuk Borilović je svoj krvari pir počeo juče oko 15.30 sati

  • 8
Cetinje pucnjava masakr Foto: Profimedia/ Savo Prelević/AFP, Tanjug/AP/Risto Božović

Više državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom jučerašnjeg događaja na Cetinju kada je Vuk Borilović upotrebom vatrenog oružja, ubio deset i povredio 6 osoba, dok je nakon toga lišen života, saopštila je za CdM viša državna tužiteljka i rukovoditelj Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Tužiteljka navodi da će se daljom istragom utvrditi detalji jučerašnjeg događaja.

- Nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji koje su u toku, a u cilju potpunog rasvetljavanja predmetnog događaja, te sprovođenja veštačenja po naredbi ovog tužilaštva, kao i sašlušanja svedoka-očevidaca ovog događaja, doći će se do dokaza, ko je ubio V.B. koji je, prethodno, usmrtio deset i ranio šest osoba -  kazala je za CdM Medenica.

Borilović se juče oko 15.30 sati popeo na sprat kuće i ušao u stan kod svojih podstanara.

Na vratima je ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. Potom je krenuo u žutu, pa u belu kuću.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Posle Nataše i njene dece, u sledećoj komšijskoj kući je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Zatim je, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Ubijen je ispred bele kuće, gde se još uvek vide tragovi krvi.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispaljeno 20 projektila, a od juče se priča da mu je presudio meštanin Nenad Kaluđerović.

Video: Prošli smo putem kojim je ubicao išao nakon što je ubio i ranio žrtve: Ovuda je pokašao da pobegne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    13. avgust 2022 | 17:45

    Ne zna se.Dajte brojeve da glasamo za nase favorite.

  • Boban

    13. avgust 2022 | 17:37

    Kazna mora biti i za onoga ko je likvidirao ubicu,nije ga životno ugrozio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA