Uroš Ninković "pao" u Crnoj Gori: Istražuje se da li je došao iz Srbije da ubije oca likvidiranog Luke Žižića

Za “Vijesti” je to rekao sagovornik iz Uprave policije, pojasnivši da je Ninkoviću zbog falsifikovanja dokumenata određen pritvor do 30 dana, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor u Spužu

  • 2
Ubistvo, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Novi Beograd

Foto: Mateja Beljan, Umrli.me

Policija i tužilaštvo proveravaju da li je državljanin Srbije Uroš Ninković nedavno ušao u Crnu Goru s nalogom da ubije Nikšićanina Mija Žižića, oca Luke ŽižićaNinković je uhapšen nedavno nadomak Nikšića, ali na teret mu stavljaju falsifikovanje dokumenataTo je za “Vijesti” rekao sagovornik iz Uprave policije, pojasnivši da je Ninkoviću zbog falsifikovanja dokumenata određen pritvor do 30 dana, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor u Spužu.

”Istovremeno, proveravaju se saznanja da je planirao likvidaciju Nikšićanina Mija Žižića”, kazao je taj izvor.

Sagovornik blizak Žižiću rekao je za “Vijesti” da je tog Nikšićanina policija obavestila o hapšenju Ninkovića i njegovim namerama.

Iz Uprave policije nezvanično su kazali da ne mogu da govore o informacijama do kojih su došli, ali da postoji sumnja da je Ninković u Crnoj Gori imao pomagače.

Pojasnio je da je taj državljanin Srbije, kada ga je policija kontrolisala nadomak Nikšića, inspektorima pokazao hrvatska dokumenta, za koja je proverom utvrđeno da su lažna.

Pojedini mediji ranije su objavili da je sumnju u planiranje likvidacije policija potkrepila uvidom u Ninkovićev telefon.

Navodno, u njegovom mobilnom telefonu pronašli su prepisku s državljaninom Srbije koji se, kako tvrde, dovodi u vezu s ubistvom Žižićevog sina Luke, 28. aprila u Beogradu.

On je ubijen u svom lokalu na Novom Beogradu.

Ubica je prišao stolu za kojim je sedeo i u njega ispalio više hitaca.

Zbog tog zločina, srpska policija početkom maja uhapsila je Kragujevčanina Stefana Milašinovića (23).

Lisice na ruke stavljene su mu na osnovu DNK-a i antropološkog veštačenja, a tamošnji mediji preneli su ranije da istražitelji sumnjaju da je preko posrednika angažovan za ubistvo Žižića.

Sumnjiče ga da je iz pištolja “CZ 99” ispalio 10 hitaca u tridesetsedmogodišnjeg Žižića, a potom pobegao električnim trotinetom.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA