≫ 

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Zavadlav je bio nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora

  • 1
Filip Zavadlav, suđenje, Split, ubistvo Foto: Tanjug/HINA/Miroslav Lelas

Visoki krivični sud RH ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu koji je u januaru 2020. hicima iz kalašnjikova usred Splita ubio trojicu mladića.

Zavadlav je bio nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora, a prošle nedelje raspravljalo se o žalbama podnetima na presudu, piše Telegram.

Ključan argument odbrane bilo je manjkavo psihijatrijsko veštačenje Zavadlava.

Naime, iako je veštak tvrdio da nije bio uračunljiv u trenutku kada je pucao u Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), nije mu suđeno kao neuračunljivoj osobi.

Na samom Visokom krivičnom sudu nisu za Telegram mogli da potvrde iz kojih je tačno razloga presuda Filipu Zavadlavu ukinuta, ali iz činjenice da je doneto rešenje kojim mu se produžuje istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, a ne više kao obavezni zbog dužine kazne, zaključuje se da je zaista naloženo ponovno suđenje.

Slučaj je privukao veliku pažnju medija, posebno zbog opšteg haosa koji je 11. januara 2020. godine izazvao Zavadlav, tako što je u krvavom piru automatskom puškom “kalašnjikov” ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se nalazili na dva motora.

Filip Zavadlav Foto: Facebook/Filip Zavadlav

Kako su izveštavali hrvatski mediji, motiv je bio navodno osveta prema ljudima koji se bave trgovinom narkotika. Državno tužilaštvo ranije je objavilo da se Zavadlav odlučio na ovo zbog ljudi koji su iznuđivali, pretili i fizički napadali njegovog brata i njega lično.

Na ročištu pre izricanja kazne, Zavadlav je na saslušanju pred sudom rekao da nije kriv i da bi trebalo da mu se dodeli Nobelova nagrada za mir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lexy

    13. septembar 2022 | 17:19

    Treba da ga nagrade. Umesto da ih je policija smestila u zatvor zbog dilovanja i iznude, ovaj dečko ih je sredio. Nikakva šteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA