≫ 

Političari se otrovali od punjenih paprika u skupštinskom restoranu: Biće uništeno 90 kg mesa

Poznato je da je hrana u skupštinskom restoranu veoma jeftina

  • 4
Punjene paprike Foto: Pixabay

U restoranu Parlamentarne skupštine BiH, čije su cene inače bagatela, nedavno je prijavljeno trovanje punjenim paprikama jedne od zaposlenih u toj instituciji, zbog čega je morala intervenisati kantonalna inspekcija, saznaje portal "Avaza".

Izlaskom na teren, inspektori nisu pronašli punjene paprike, ali jesu uočili, kako je potvrđeno Avazu, niz nepravilnosti u radu restorana kojim upravlja Služba za zajedničke poslove institucija BiH.

- Jedna osoba imala je stomačne tegobe u vidu dijareje i mučnine - navedeno je u prijavi.

Navodno je uništeno čak 90 kilograma mesa, zbog neispravnog držanja.

Neki proizvodi nisu imali ni deklaraciju

Inspektori su utvrdili da su u kuhinji zatečena i zamrznuta unapred pripremljena imenovana i neimenovana jela (ambalažirana u oštećene pvc vrećice), mlečni proizvod kojem je istekao rok upotrebe te sirovine bez deklaracije i mogućeg utvrđivanja sledivosti i to: 1 kg pilećih bataka, 3 kg pilećeg filea, 8 kg teleće jetre, 12 kg pilećeg steka, 0,750 kg pilećeg fila, 0,485 kg begove čorbe, 3,775 kg sos teleći mišići, 0,430 kg pohovanog oslića, 0,450 kg sveži sir, 11,100 kg teleće kosti, 0,800 kg junećeg mesa, 6,600 kg piletine za wok, 25,800 kg pilećih bataka, 1,900 kg teleće šnicle i 14,400 kg ćufte-junećeg mesa.

Sve uništiti

- Navedene proizvode ukupne količine 89,69 kilograma na licu mesta inspektor proglašava higijenski neispravnim te naređuje njihovo uništenje putem KJKP „Rad“, a potvrdu o uništenju potrebno predočiti inspektoru na uvid - stoji u informaciji u koju je portal "Avaza" imao uvid.

Osim toga, inspektori su naveli da je analizom uzoraka na Veterinarskom fakultetu dobiven zadovoljavajući rezultat gotovog jela, ali da su rezultati ispitanih briseva površina pokazali povećan ukupan broj bakterija.

Inspekcijskom kontrolom zatečene sirovine od koje se spravljaju jela, pri čemu je konstatovano da se meso u predmetni restoran doprema u svežem stanju što stoji i na deklaracijama, a da se u istom, na neadekvatan način vrši njegovo zamrzavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Citalac

    16. septembar 2022 | 19:21

    To sto su do juce jeli ti politicari a sto sutra zele da uniste zar se ne moze to meso proslediti azilima da pse nahrane zivotinje koje su daleko zahvalnije od ovih sto su jeli a nisu zvakali pa se kao otrovali.

  • шта плаћамо?

    16. septembar 2022 | 19:05

    Preselo im zdranje dzabalesku

  • Ljiljana

    17. septembar 2022 | 19:36

    Ovi u narodnoj kuhini se nikad ne otruju,valjda zato što nevide nikad ni punjene paprike ni meso,a ovi alavi pa navalili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA