Osam godina robije zbog pljačke kladionice u Derventi: Radnici izbio zube, držao je na nišanu

On je sa još nepoznatim saučesnikom ukrao oko 1.400 evra i napao radnicu

  • 1
Zatvor Foto: Shutterstock

Adnana Hasanbašića iz Odžaka, optuženog da je 9. januara u Derventi udario i izbio zube radnici sportske kladionice Maji Đukić i sa saučesnikom ukrao oko 1.400 evra (2.778,50 KM), Okružni sud u Doboju osudio je na osam godina robije.

Prema presudi, kriv je što je tog datuma, u 22.46, zajedno sa još nepoznatim saučesnikom, došao do kladionice koja se nalazi u prizemnom delu stambene zgrade.

- Unutra je prvi ušao Hasanbašić sa maskom na licu i rukavicama na rukama te gasnim pištoljem u ruci. U tom momentu na svom radnom mestu bila je radnica Maja Đukić te je optuženi krenuo prema njoj sa uperenim pištoljem - navodi se u presudi, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Za njim je, dodaje se, potom u kladionicu ušao saučesnik, koji je takođe bio maskiran.

- On se kretao iza Hasanbašića, u pravcu dela prostorije gde se nalazi pult sa kasom, dok je Hasanbašić uhvatio Đukićevu za kosu, gurnuo je u pravcu ulaznih vrata i pritom je udario u lice, nanoseći joj na taj način povredu u vidu iščašenja prvih sekutića gornje vilice i razdernu ranu sluzokože gornje usne - navodi se u presudi.

Ona je tada, dodaje se, pala na pod, a Hasanbašić joj je prišao i, držeći je čvrsto pritisnutu na pod, govori: "Smiri se i ostavi telefon, smiri se, neću ti ništa."

- Za to vreme saučesnik je premetao stvari, te iz ladice uzeo 2.778,50 KM u raznim apoenima, a onda istrčao iz objekta zajedno sa novcem. Za njim je izašao i Hasanbašić, nakon čega su pobegli u nepoznatom pravcu - ističe se u presudi.

Hasanbašiću se u kaznu zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru počev od 11. januara u 19.50, kada je uhapšen.

Pritvor mu je produžen i može trajati do pravnosnažnosti presude, a najduže dok ne protekne vreme trajanja kazne izrečene u ovoj, prvostepenoj presudi. Obavezan je i da kladionici vrati 2.778,50 KM u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Đukićeva je, podsetimo, izjavila da je odednom čula škripu vrata, okrenula se i videla maskiranog razbojnika koji je išao ka njoj sa pištoljem u ruci.

- On je mene ščepao za kosu, počeo da me vuče. Ja sam u jednom momentu samo pala kraj vrata i tu sam bila sve vreme na nišanu. Prilikom udarca u glavu slomio mi je vilicu i prednja dva zuba - izjavila je Đukićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA