≫ 

"Tražiću najstrožu kaznu za vlasnika": Oglasio se otac dece koju je pas izujedao ispred škole u Hrvatskoj

Otac dece je rekao da će oni svakoga dana morati da dolaze u bolnicu

  • 2
Staford pas napad decak plače Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan dečak je povređen kada je jutros pas napao decu ispred osnovne škole u Gornjem Vrapču. Tom belgijskom ovčaru to nije prvi put da napadne, na šta su meštani ranije upozoravali.

Otac napadnute dece Bernard Čol je u razgovoru za RTL rekao je da su njegov sin i ćerka u šoku.

- Svi smo u šoku. Apelujem na sve službe koje su odgovorne na ovakve stvari da počnu da rade svoj posao da više nijedno dete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posledice koje će moja deca da nose - kaže on.

Na pitanje ko je zakazao, Čol je odmah odgovorio - svi.

- Prvo vlasnik. Tražiću najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde. A ostali - Dumovec. Pas je bio tri dana na posmatranju, a oni su ga pustili napolje - rekao je Čol.

Dodao je i kako su sve prijavili policiji koja je odvela psa i vlasnika, kao i da čekaju dalje postupanje. Rekao je i da će njegova deca svaki dan morati da dolaze u bolnicu.

Marko Bosiljko iz Gornjeg Vrapča rekao je za RTL da u tom kvartu decenijama probleme prave psi koji se, kako je istakao šetaju na daljinski.

- Vlasnici puste pse da se šetaju kao da je javna livada, što nije. Ti svi psi kao ne grizu, ali niko od njih ne zna kako se ponašaju i sa čime se mogu suočiti. Moje dete svakodnevno kada ide u školu, suočavamo se sa istim problemom da me nazovu na telefon i kažu da je neki pas na putu i da ne mogu da prođu - rekao je Bosiljko.

Bosiljko je već nekoliko puta prijavljivao napade pasa.

- Prijavi se jednom, drugi put, treći put pas se nađe na ulici. Prijavljujemo policiji i nadzornim službama. Apelujem na sva tela koja se bave time da počnu da taj problem shvataju ozbiljnije. Do sada nije bilo ozbiljnih žrtava. Ovo je, na sreću ili žalost, prvi slučaj gde se nešto ozbiljnije dogodilo, ali ne po život opasno. Možda je dobra opomena na vlasnike da kontrolišu životinje i odgovornije pristupe situaciji - kaže on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    24. septembar 2022 | 11:36

    Više su zakonom zastićene životinje nego ljudi.Napadnite sad nekog psa,robijačete kao ratni zločinac,a to kada pas napadne decu,nije to strasno,to je zivotinja,treba ih paziti,hraniti udomiti,a deca ,ljudi,ih to nije tako važno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA