≫ 

Bolnica u Celju zamenila pacijente, rodbina spremala sahranu pogrešnom čoveku: Prijava protiv rukovodioca

Ministarstvo traži "objektivnu odgovornost" uprave bolnice, što prema podrazumeva da neko može da odgovara za ishod koji nije nameravan. Bolnica je preživelog proglasila mrtvim i obavestila njegovu porodicu. Pre nego je otkrivena greška, obavljena je sahrana

  • 0

Slovenačko ministarstvo zdravlja najavilo je krivičnu prijavu protiv rukovodstva Opšte bolnice Celje, nakon što je zamenjen identitet dva pacijenta, od kojih je jedan preminuo, a jedan preživeo.

Ovo današnje saopštenje dolazi nakon što je interna istraga pokazala da je do greške došlo tokom trijaže, kada su dva pacijenta iz staračkog doma dovezena u bolnicu istim kolima hitne pomoći, prenosi STA.

Istraga je takođe pokazala i da je medicinski tretman pacijenata bio adekvatan i da nije bio uzrok smrti jednog od njih u bolnici.

Dva starija pacijenta su dovezena istim vozilom Hitne pomoći iz istog Doma za stare osobe i kod sebe nisu imali identifikacione narukvice, pa su informacije uzete od ekipe Hitne pomoći, ali ministarstvo kaže da su njihova imena bila na odeći koju su imali po dolasku u bolnicu.

Kada se preživeli pacijent vratio u starački dom, nosio je pantalone, sa svojim imenom, dok je sva medicinska dokumentacija bila za drugog pacijenta, koji je preminuo u bolnici. "Ovo je neobična okolnost koja bi mogla biti važna, možda čak i odlučujuća, za rasvetljavanje ovog vanrednog događaja“, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo traži "objektivnu odgovornost" uprave bolnice, što prema podrazumeva da neko može da odgovara za ishod koji nije nameravan. Bolnica je preživelog proglasila mrtvim i obavestila njegovu porodicu. Pre nego je otkrivena greška, obavljena je sahrana.

Rukovodioci bolnice ponudli su ostavke zbog zabune, ali upravni odbor nije prihvatio njihovu ostavku nakon što je pregledao rezultate interne istrage, koja je takođe pokazala da u radu zaposlenih u Domu za stare u mestu Loka pri Zidanem Mostu, odakle su došla dva pacijenta, nije bilo nepravilnosti, navodi STA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA