≫ 

Sramna izjava Milanovića: "Priča o ubijenoj srpskoj deci je postala nepodnošljivo gadljiva"

Predsednik Hrvatske smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponaša "džentlmenski"

  • 52
Zoran Milanović

Foto: Tanjug/HINA/Daniel Kasap

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da Hrvatska dosad nije „učinila ništa" po pitanju optužnica iz Srbije i da bi on učinio nešto da je na položaju premijera.

Milanović nije prezicirao šta bi učinio, ali je dodao da bi to mogao da predloži premijeru Andreju Plenkoviću, ali ne javno, a za optužnice rekao da su "zulum i teror" nad hrvatskim pilotima, prenosi Hina.

On se osvrnuo u na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku decu, rečima da mu je priča o deci „postala nepodnošljivo gadljiva".

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema „moralnu auru” da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponaša "džentlmenski", iako je, kako tvrdi, Srbija napala Hrvatsku. Prema njegovim rečima, takvim delovanjem Srbija ne može ući u Evropsku uniju, a dodaje i da Hrvatska Srbiji ne pravi probleme na putu prema članstvu kakve na primer doživljava Severna Makedonija od sebi susednih država.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska deca, koja su ubijena.

- Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost - ukazao je Vučić

Video: Vučić: Ko ubije decu, mora da odgovara

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.V.

    24. septembar 2022 | 18:18

    Nista novo za ustase. Hvala vam sto Srbija nece u EU.

  • Smederevac

    24. septembar 2022 | 17:58

    I na sam pomen Krvatske meni se nepodnosljivo i gadljivo povraca ....

  • Djane Romane

    24. septembar 2022 | 18:01

    Šta napisati a ne spomenuti da su pravi ustaši zlikovci i jako zli prema Srbiji sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA