Grupa osnovaca pretukla dečaka (11) u toaletu: Udarali ga i u stomak, razlog žalostan

Dete se posle fitičkog maltretiranja vratilo na nastavu

  • 0
Tužan dečak, plače

Foto: Pixabay

Osnovna škola u Zadru bila je poprište najnovijeg slučaja vršnjačkog nasilja. Stariji učenici, čitava grupa njih,u školskom WC-u rukama i nogama pretukli su 11-godišnjeg dečaka. Maloletne nasilnike ispituje i policija.

Koliko je straha bilo u prestrašenoj duši 11-godišnjaka? I koliko je šoka, tuge i očaja bilo u njegovoj majci kada je čula što se dogodilo. Njega su, kao što je majka ispričala za Dnevnik Nove TV, istukli jer su ga našli u toaletu koji nije najbliži njegovoj učionici. Pedagog je dečaka tada pozvao na razgovor, a potom se dete vratilo na nastavu.

- Bio sam šokiran razmerima ovog događaja. Pretpostavljam da je trebalo da roditelji budu obavešteni, i ako nisu to je propust - rekao je pročelnik za školstvo Ivan Šimunić.

Dečak je tek nakon nastave sve ispričao majci, i oni su ga sami odveli u bolnicu u Zadar. Srećom, povrede su samo lakše.

Majka je ispričala kako su ga tukli i po stomaku, bez milosti. Psiholog za decu ističe koliko su ovakve situacije silno traumatične za decu.

Nažalost, u školama se često brutalna ruganja, guranja, pa i pretnje - tolerišu uz blage ukore. Nasilnici su tako nadmoćni, a žrtve se osećaju napušteno i misle da to moraju trpeti.

- Prema statistikama, svako peto dete je zlostavljano. Retko oni traže pomoć - kazala je psihološkinja je Žana Pavlović.

Majka će dete sama odvesti privatnom psihijatru. Dete još ne želi da pošalje u školu.

Video: Kako bi građani Beograda reaguju na vršnjačko nasilje: Neki bi stvar uzeli u svoje ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA