≫ 

Pokrenuta akcija za udomljavanje Goranovih pasa: Spasavao ih i voleo svim srcem, trpeo velike pritiske

Vest o samoubistvu mladića uznemirila je javnost u celom regionu

  • 8

Nakon sahrane mladog humanitarca Gorana Karanovića (19), koji je u četvrtak izvršio samoubistvo u Prnjavoru jer se nije izborio sa pritiskom okoline dok se starao o napuštenim psima, iz mreže "WagWag", koja okuplja volontere, zaštitnike životinja, saopšteno je da su pokrenuli akciju za udomljavanje Goranovih pasa.

Volonteri navode da su u stalnom kontaktu sa porodicom i saradnicima koji su do sada pomagali Goranu i da im je cilj za sedam dana da udome Goranove pse, pišu Nezavisne.

Vest o samoubistvu mladića uznemirila je javnost u celom regionu. Devetnaestogodišnjak iz jednog sela kod Prnjavora oduzeo je sebi život, a porodica navodi da ja imao velike pritiske od strane pojedinih komšija koje su bili protiv onoga čime se Goran bavio.

Imao je 15 svojih pasa, ali se dešavalo da ih sa ulice skupi i po 50, pa ih je hranio, lečio i čuvao, od svog novca i čiste ljubavi.

Zbog ove tragedije reagovala je Sonja Stančić, banjalučki psiholog.

Ona je na društvenim mrežema napisala da je nedavno imala razgovor sa tragično preminulim Goranom. Njen status prenosimo u celosti.

"Prije 15 dana sam pričala sa ovim dječakom, bio je pun života, planova za školu, za posao, za pse, za to da uradi nešto kako treba u svom Prnjavoru. Nije mogao da iznese pritisak situacije u kojoj se našao. Da je tu noć, tih par sati imao osjećaj podrške, da je imao tu mentalnu i emocionalnu zaštitu, danas ne bismo čitali ovu vijest. Sve više naše djece ne može da izdrži pritisak, stavljamo na njihova leđa previše, previše očekujemo, previše tražimo. Svaki dan sam sa djecom i mladim i svjedočim sve težem mentalnom stanju u kome se nalaze - mi zatvaramo oči i mislimo pročiće, šta smo sve mi pregurali pa evo nas. Al baš to, oni nose i naše breme, a i svoje. Ne samo da ne možemo da ih zaštitimo, već smo postali toksični za sopstvenu budućnost", napisala Stančić koja je docent na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Iz mreže "WagWag" na svom Fejsbuk profilu rekli su da im se svakodnevno javljaju ljudi, spremni da pomognu oko udomljavanja Granovih životinja.

Dodaju da su životinje na sigurnom i nisu u opasnosti od odvođenja i oduzimanja, ali da bi olakšali ovu tragediju porodici cilj im je da udomljenja pasa obave u roku od sedam dana.

Podsetili su da je mladić digao ruku na sebe jer sa manje od 20 godina nije mogao da izdrži pritisak onih koji su ga neprekidno prijavljivali, slali mu policiju zbog pasa koje je voleo svim svojim srcem, danonoćno pazio na njih i bolesne, polomljene, krvave dovodio svojoj kući da im obezbedi lečenje i dobar život.

Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, rekao je medijima da ga je duboko potresla smrt mladog sugrađanina, i da ga je video dan pre samoubistva i obećao pomoć i rekao mu da ne brine jer mu niko neće oteti pse, ali da ih mora preseliti.

Predložio mu je da ih smesti na jednu poljanu, pola kilometra od njegove kuće, te da podnese zahtev za pomoć od 2.000 KM i da će mu to opština odmah isplatiti, ali je nažalost on sutradan presudio sam sebi.

Video: Mali Snupi je posetio Telegraf: Preslatki crni pas koga je Nikola iz Srbobrana spasao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    25. septembar 2022 | 22:39

    Sad neka komšije I ostali kojima je smetao pozovu što pre sintere da odvedu i pobiju pse pre nego ih neko udomi. Onda mogu da se ponose sobom i imaće mir i tišinu koju su hteli. Nisu mogli 15 dana da sačekaju da se psi presele na novu lokaciju pa što sad da čekaju udomljenja, nego zovi komunalnu i sintere svaki dan.

  • Nena

    25. septembar 2022 | 23:20

    Ako je tacno da je DETE diglo ruku na sebe zbog maltretiranja komsija-to je za svaku osudu.Sramite se komsije! Jel ste sada zadovoljni? Decka nema a uskoro ni njegovih pasa. Uzivajte u tisini i zivotu a ti dragi decace,lutko prelepa,pocivaj u miru i neka su andjeli sa tobom

  • BB

    25. septembar 2022 | 23:47

    Da je samo tu noc imao emotivnu i mentalnu podrsku...ali nije....da je samo tu noc dobio obecanje da ce svi psi biti spaseni i da je akcija pokrenuta...ali nije...svi su zakasnili...i sad je za njega prekasno....prestrasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA