Crna Gora traži od Turske izručenje Živkovića i Perunovića, osumnjičene za ubistvo Vukotića

U Višem sudu u Podgorici već im se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića i formiranja kriminalne organizacije

  • 2
Jovica Jovan Vukotić Foto: Privatna arhiva

Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, osumnjičenih za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, bez obzira na to što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci, rečeno je za RTCG u crnogorskom Ministarstvu pravde.

Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.

U Višem sudu u Podgorici već im se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića i formiranja kriminalne organizacije.

- Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osudenih lica, tražiti izručenje lica koja se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih lica vode krivični postupci - saopštili su iz Ministarstva pravde za RTCG.

Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila 16. septembra, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Njihova imena su u optužnici protiv istaknutog člana kavackog klana Slobodana Kašćelana i njegove 13-člane grupe koju tužilaštvo tereti za teško ubistvo Nikole Stanišica na podmukao i svirep način.

Njima se sudi u podgorickom Višem sudu.

Na poslednjem rocištu odbrana je ukazala na nezakonitost dokaza protiv optuženih i zatražila obustavu krivičnog postupka.

Pored Kašcelana na optužnici se našao i Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževicem (40) i Milošem Radonjićem.

Video: Snimak odvođenja škaljaraca: Ovako su ih ubacili u maricu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćorloilo

    26. septembar 2022 | 18:10

    Šta će vam, samo da ih hranite džabe toliko godina, bolje neka trunu u Turskom kazamatu.

  • Bata

    27. septembar 2022 | 12:27

    A zasto ih C.Gora trazi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA