Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Istri, intervenisale hitna i policija

Slučaj nasilja u hrvatskoj školi zabeležen je i prošlog petka kada su stariji učenici premlatili učenika 5. razreda u biogradskoj osnovnoj školi

  • 1
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

U školi u Medulinu došlo je do vršnjačkog nasilja, javljaju iz Kabineta župana Istarske županije.

Njihovo saopštenje Index je preneo u celosti.

- Obaveštavamo javnost da se danas, 27. septembra 2022. godine, u popodnevnim satima, u OŠ Dr Mate Demarin Medulin dogodio slučaj vršnjačkog nasilja, o čemu smo kao osnivači promptno informisani od strane direktorke Emanuele Pinzan Chiavalon. Takođe, u skladu sa Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima, na teren su izašli delatnici PU istarske i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ, te su obavešteni roditelji svih učesnika nemilog događaja, kao i sve ostale nadležne institucije, odnosno Ombudsman za decu Centar za socijalni rad.

Hitan sastanak župana i škole

Istarski župan Boris Miletić još je jednom najoštrije osudio vršnjačko nasilje te je za sutra najavio hitan sastanak sa Školom, na kojem će u ime Istarske županije prisustvovati nadležna pročelnica Upravnog odeljenja za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan. Budući da se radi o drugom slučaju vršnjačkog nasilja u istoj školi, Istarska županija će nakon sastanka odlučiti o daljim koracima", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, slučaj nasilja u hrvatskoj školi zabeležen je i prošlog petka kada su stariji učenici premlatili učenika 5. razreda u biogradskoj osnovnoj školi. Direktor škole Joško Brtan o tome uopšte nije zvanično obavestio Ministarstvo iako se sve dogodilo u školskim prostorijama za vreme malog odmora, a u školu je poslata inspekcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. septembar 2022 | 19:48

    Deca su ogledalo roditelja ,drustva i vremena u kom zivimo,zivimo u demokratiji divljastva ,i nemara za bilo sta osim svog ega koji se hrani na beskrupulozan nacin nestedeci cesto ni svoje roditelje,znaci u svim bivsim republikama je ista prica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA