≫ 

Mersija donirala bubreg bolesnom suprugu, zaprosio je u bolnici: Dirljiva priča o ljubavi iz Visokog

Adis ima 26 godina, a bubrežni je bolesnik već neko vreme

  • 4

Adis Ahmić iz Visokog, usled otkazivanja bubrega, morao je na dijalizu, a zbog ozbiljnosti njegovog zdravstvenog stanja, lekari su preporučili transplantaciju. Uz njega je sve vreme supruga Mersija koju je zaprosio kada mu je došla u posetu u bolnicu.

S obzirom na to da nisu imali adekvatnog donora, Mersija je odučila da svom suprugu donira bubreg. Zbog troškova pregleda i operacije u Turskoj, pokrenute su humanitarne akcije.

- Donor je trebalo da bude Adisov stric, ali se, nakon pregleda, pokazalo da i on ima oboljenje i da ne može da da bubreg mom suprugu. Zato sam se ja odlučila da budem donor, a imamo istu krvnu grupu. Operisani smo pre pet dana u Turskoj i polako se oporavljamo. Hvala svima koji su pomogli - kaže Mersija Ahmić, Adisova supruga, piše Visoko.ba.

Adis ima 26 godina, a bubrežni je bolesnik već neko vreme. Zbog toga mu je pretilo potpuno otkazivanje bubrega, imao je veoma visok pritisak, stradali su mu krvni sudovi, a sve je uticalo i na vid. Sve to je dovelo do opasnosti da prestanu da mu rade i ostali organi, pa je transplantacija bila nužna.

Zbog toga su humanitarci od maja ove godine pokrenuli nekoliko akcija za prikupljanje sredstava za Adisovo lečenje, a jednoj se odazvala kompanija Mozzart.

Samo za troškove Adisovih i pregledaa njegovog rođaka, koji je bio potencijalni donor, izdvojili su oko 17.000 evra. Za troškove transplantacije Mersijinog bubrega Adisu platili su još oko 9.700 evra.

Sada im preostaje da prikupe još oko 5.000 KM (oko 2.500 evra), a taj novac im je potreban da kupe lekove za terapiju nakon što napuste bolnicu.

Zbog toga pozivaju sve humane ljude da se odazovu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima uplatom donacija na žiro-račun: 1323002023835844 u NLB banci sa naznakom za lečenje Adisa Ahmića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA