≫ 

Vodostaj Kupe u Karlovcu raste, u Ogulinu se pripremaju za poplavu, Osijek poharalo nevreme sa gradom

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović kaže da su korita svih pritoka napunile obilne kiše u Primorsko goranskoj županiji i Ogulinu

  • 0
Rijeka nevreme poplava

Printskrin: Facebook/RiMeteo

Vodostaj reke Dobra u Ogulinu porastao je od dva sata ujutru sa 124 na 299 centimetara i i dalje raste, pa je civilna zaštita krenula u pripreme za odbranu od poplave, saznaje Hina u gradskom Štabu Civilne zaštite.

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović kaže da su korita svih pritoka napunile obilne kiše u Primorsko goranskoj županiji i Ogulinu. Kiša je u popodnevnim satima prestala da pada, ali prognoze po njegovim rečima nisu sasvim jasne pa se Štab civilne zaštite priprema za moguću poplavu.

- Vodostaj raste, zasad je sve pod kontrolom, nadamo se da poplave neće ni biti, ali napunili smo oko 400 vreća sa peskom i čekamo. Vreće se zasad ni ne dele, tek ako bude potrebno - rekao je Domitrović.

Načelnik Štaba Danijel Vukelja rekao je Hini da je zbog izlivanja Dobre pre dve nedelje došlo do prekida u saobraćaju, bili su poplavljeni stambeni prostori u 90 kuća, a da je voda ušla i u nebrojeno mnogo podruma i dvorišta. Nevreme je u popodnevnim satima pogodilo i Slavoniju, tačnije Osijek gde je padao grad i snažna kiša. U nekoliko minuta sve je bilo pod vodom, no srećom, kiša je kratko padala pa nije uzrokovala probleme.

U protekla 24 sata velika količina padavina ponovo je pala na području gornjeg toka reke Kupe, što je uzrokovalo i nagli porast vodostaja. Vodostaj Kupe u Karlovcu od jutros do 18 sati porastao je za gotovo 200 cm. Najveći talas očekuje se tokom noći. Preventivno je podeljeno više od 4.000 vreća s peskom, a nastavljaju da se pune i dalje, piše HRT. Državni hidrometeorološki savez i za sutra je izdao žuto upozorenje za celu Hrvatsku zbog grmljavinskih nevremena, a za kninsku regiju izdato je narandžasto upozorenje jer je mestimično moguća obilnija kiša.

Video: Potop u Beogradu, ogromna količnina kiše poplavila grad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA