Devet godina krio majčinu smrt da bi podizao njenu penziju: Oštetio državu za 36.000 evra

Na bankovni račun je i nakon njene smrti nastavljena isplata, a 59-godišnjak je neovlašćeno podizao novac s računa svakog meseca iako je bio svestan da pravo na porodičnu penziju prestaje smrću korisnika

  • 2
Novac, evri, pare, penzija

Foto: Shutterstock

Muškarac (59) iz Međumurja optužen je za prevaru jer je devet godina skrivao smrt majke kako bi mogao da podiže njenu penziju sa bankovnog računa.

Tužioci sumnjaju da je on od juna 2012. do februara 2021. u Nemačkoj, tačnije u Berlinu, skrivao smrt majke. Smrt nije prijavio ni nadležnom telu Međimurske županije, kao ni sa bankom u kojoj je njegova majka imala račun preko kog je primala invalidsku penziju.

Na bankovni račun je i nakon njene smrti nastavljena isplata, a 59-godišnjak je neovlašćeno podizao novac s računa svakog meseca iako je bio svestan da pravo na porodičnu penziju prestaje smrću korisnika, piše Jutarnji.

Na taj način je za devet godina stvorio dodatni prihod od 275 hiljada kuna (oko 36.500 evra) koje će, ukoliko se dokaže da je kriv, morati da vrati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    1. oktobar 2022 | 11:37

    Šta će crno čeljade. Kad čoveka teška žalost ili ljuta beda snađe...

  • trtoje

    3. oktobar 2022 | 11:26

    beda i nemastina,natera coveka na svasta,danas u srbiju se narod snalazi na svakakav nacin da bi preziveo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA