Ivani i Zdravku preti zatvor jer su sinu (15) dopustili da živi sa devojkom (15): Deca smeštena u dom

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu u Koprivnici, čija je radnica razgovarala sa optuženom majkom Ivanom

  • 1
Decko depresija tinejdžer tužan mladić Foto: Shutterstock

Supružnici iz okoline Koprivnice mogli bi završiti u zatvoru jer su maloletnom sinu (15) omogućili da kući dovede devojku (15), sa kojom je imao polne odnose u kući.

Prema optužnici, sve se događalo krajem prošle godine, tačnije od početka septembra do kraja novembra, u selu blizu Koprivnice, javlja Danica.hr.

Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje vanbračnog života dece. Ako budu proglašeni krivim, preti im do tri godine zatvora.

"Kao roditelji deteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloletnicu u njihovo domaćinstvo, gde su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili krivično protiv braka, porodice i dece - omogućavanje vanbračnog života sa detetom", navodi se u optužnici.

Tokom istrage Ivana i Zdravko rekli su kako u tome ne vide ništa loše jer su sin i devojka već dve godine u vezi. Ipak, priznaju kako je majka devojke bila protiv te veze, pa je došla po nju.

"Rekla im je da paze da im se ne dogodi trudnoća"

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu u Koprivnici, čija je radnica razgovarala sa optuženom majkom Ivanom.

- Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj devojci rekla da mogu živeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnela zahtev da se njenom maloletnom sinu dopusti da sklopi brak sa devojkom pre punoletnosti jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo - naglasila je socijalna radnica.

Maloletni sin i njegova devojka oduzeti su od svojih porodica i smešteni u dečje domove. Ivanu i Zdravka ipak čeka suđenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    2. oktobar 2022 | 01:59

    Jaoj, ne oduzimate decu roditeljima koji ih tuku, malu devojcicu ubili roditelji batinama prosle godine vas u vasoj lijepoj kad ste je vratili u kucu gde je trpela nasilje, a ovde odmah reagujete. Smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA