≫ 

Obraćanje Dodika: Što se mene tiče ja sam pobedio, ali sam dovoljno ozbiljan da sačekam konačan rezultat

Dodik je kazao da je razlika nedostižna

  • 5

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare jedan sat iza ponoći da on vodi u odnosu na Jelenu Trivić, koja je proglasila pobedu ali da je on dovoljno ozbiljan da sačeka krajnje rezultate.

Rekao je da što se njega tiče on je pobedio, i da je razlika je nedostižna. 

- Želim da kažem da su izbori što se nas tiče provedeni fer i korektno, da mali ekscesi što su bili ne mogu donijeti u pitanje -  rekao je Dodik o izbornoj proceduri:

- Što se tiče člana Predsedništva nesumnjiva je pobeda Željke Cvijanović. Što se tiče predsednika RS-a, trudimo se dati tačne podatke, mi nismo oni koji bi dali rezultate i sutra se kajali da nismo to mislili.

Dodik tvrdi da je u značajnoj prednosti za koju misli da je nedostižna i da je ta razlika nedostižna za preostalih 140.000 glasova koji nisu prebrojani. Kaže kako, ne može reći da je ovo pobeda ali da su tendencije u njegovu korist.

- Nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsednika Republike, i mi ćemo za pola sata doći ovde i reći rezultate- poručio je Dodik.

Poručio je kako su izašli da prekine špekulacije, i da je na njemu da prizna rezultat bez obzira kakav on bio.

- Mogu da kažem da sam u Banja Luci izgubio, drugi smo, ali sam u Republici Srpskoj pobedio. Milorad Dodik je pobedio na nivou Republike Srpske - rekao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara.

Prethodno je portparol SNSD-a Radovan Kovačević je medijima kazao kako je "veoma neozbiljan potez PDP-a da proglasi pobedu". 

- Milorad Dodik vodi sa 213.000 glasova, dok Jelena Trivić ima 180.000 -  rekao je Kovačević i najavio da će se uskoro obratiti Dodik i Cvijanović.

Dodao je da je Jelena trivić izgubila svaku vrstu kredibiliteta da bude Predsednik Republike Srpke.

- Ovo su rezultati na osnovu skoro 73 odsto obrađenih glasova. Pobednici su one koje je izabrao narod, narod nije izabrao njih nego neke druge a oni se zovu Željka Cvijanovič i Milorad Dodik.

Kazao je da su u Banjaluci drugi ali da su pobedili u Republici Srpskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA