≫ 

Tužna sudbina Miloša iz Gline, čije je telo pronađeno raskomadano u Hrvatskoj: Tri godine tragali za njim

Gotovo 15 godina čekao je struju, molio, kumio, pisao molbe, a kad mu je dozlogrdilo, uveo ju je sam, svojim novcem.

  • 1
Miloš Nišević Foto: Nestali.hr

Miloš N, čije je telo pronađeno raskomadano posle gotovo tri godine, a za čije ubistvo se sumnjiči njegov unuk Aleksandar N, pričao je svojevremeno kako je u Drugom svetskom ratu izgubio celu porodicu, kao i kako je za sinom otišao u Ameriku ali se odatle posle devet godina vratio čeznuvši za svojim domom na Baniji gde je zatekao uništenu kuću.

O Aleksandrovom dedi Milošu, u okviru reportaža o teškom životu ljudi na tom području, svojevremeno su izveštavali mnogi mediji. Dve godine pre njegovog nestanka Vladimir Jurišić, novinar Novosti, posetio je Miloša koji mu je, uz kozje mleko što je bio jedini napitak koji je imao, pričao svoju životnu priču.

Nakon što je tokom Drugog svetskog rata i posle njega izgubio sve članove porodice, Miloš se oženio, dobio sina Dragana, ali ga je žena ubrzo ostavila, a sin otišao u Ameriku. U avgustu 1995. godine Miloš je, preko BiH i Srbije, otišao kod sina u Hjuston, prenosi Jutarnji list.

- Nije meni bilo loše u Americi. Gladan nisam bio, a imao sam i svog novca jer sam povremeno radio. Ali, brate, tuđa je to zemlja. Banija je daleko, a ja sam stalno razmišljao o ovim poljima i voćnjacima. Nekako sam izdržao do 2004. godine, a onda sam rekao sinu da više ne mogu i da idem svojoj kući, pa šta bude. Kad sam se našao pred svojom kućom, imao sam šta i da vidim. Sve oštećeno, zaraslo, zapušteno i pokradeno. Nije bilo druge nego zasukati rukave - pričao je on tada.

Uspeo je da popravi kuću toliko da može u njoj da živi, ostvario je penziju od 1.100 kuna jer je nekad bio vozač u glinskoj ciglani i započeo je "kakav-takav" život.

- Gotovo 15 godina čekao sam struju, molio, kumio, pisao molbe i zahteve. Kad mi je dozlogrdilo, uveo sam je svojim novcem. Kasnije me je posetio i sin Dragan iz Amerike, ali bolje bi bilo da nije dolazio. Došao je i umro ovde na Baniji. Tako sam izgubio poslednjeg svog, poslednju svoju krv i evo me, samujem ovde. Do kada ću, ne znam - kazivao je tada novinaru Miloš Nišević.

Aleksandar N. (29) iz Gline, koji je u leto prošle godine šokirao Splićane potpuno bezrazložnim fizičkim napadima na dve žene i koji je zbog toga osuđen na 11 godina zatvora, u ponedeljak je osumnjičen i za ubistvo svog dede Miloša N. (89) kome se od kraja 2019. izgubio svaki trag.

Miloš N. se od 28. decembra 2019. smatrao nestalom osobom, ali je nažalost nedavno otkriveno da je njegov nestanak imao zlokobnu pozadinu.

Ostaci tela Miloša N. navodno su raskomadani pronađeni pre nekog vremena, a policija je sad za njegov nestanak osumnjičila njegovog agresivnog unuka koji se od leta prošle godine nalazi u zatvoru, piše Jutarnji list.

Prema nezvaničnim informacijama, 89-godišnjaku je nakon ubistva bila odsečena glava. Motiv je navodno bio koristoljublje, odnosno penzija ubijenog Miloša pa je njegov unuk prijavljen za tzv. teško ubistvo iz koristoljublja.

Aleksandar N. do jula 2021. bio je potpuno nepoznat hrvatskoj javnosti, premda nije bio nepoznat pravosuđu. Bio je 26višetruko osuđivan zbog krađa, a iako je nakupio 13 pravosnažnih presuda, stalno je dobijao uslovne kazne od sudova širom Hrvatske. U julu 2021. njegova agresivnost postala je javno poznata, kad je nadzorna kamera zabeležila njegov brutalan napad na jednu od dve žena koje je bezrazložno napao u istom danu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZH

    4. oktobar 2022 | 14:58

    Vjecna mu slava, takva je nazalost sudbina vecine krajiskih povratnika, drzavu ne zanimaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA