Albanac i Crnogorac "pali" zbog marihuane: Policija otkrila plantaže na Vrmcu, traga se za trećom osobom

Policija je realizovala akciju na području brda Vrmac u bokokotorskom zalivu i pronašla dve plantaže opojne droge marihuana sa 286 stabljika

  • 0
Policija Crna Gora, Podgorica Foto: Nikola Tomić

Kotorska policija lišila je slobode dve osobe koje se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Slobode je lišen R.B. (22), državljanin Republike Albanije sa boravkom u Tivtu, kao i F.B. (20) državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Tivtu, a njemu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju Uprave policije Crbe Gore.

Naime, postupajući po operativnim informacijama kotorska policija je realizovala akciju na području brda Vrmac u bokokotorskom zalivu i pronašla dve plantaže opojne droge marihuana sa 286 stabljika. Na pronađenim plantažama određeni deo stabljika je zatečen u fazi sušenja, dok je manji deo zatečen u fazi sazrevanja.

U sklopu navedenih aktivnosti službenici Odeljenja bezbednosti Kotor su na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koriste R.B. i F.B.

Pronađen je pištolj „Pietro Bereta“ kalibra 7,65 mm, oko 100 grama marihuane, kao i 10 stabljika ove opojne droge.

Sumnja se da su pomenuta dva osumnjičena lica, zajedno sa još jednim, za sada nepoznatim licem, zasadili i uzgajali opojnu drogu marihuana sa namerom da je stave u promet na tržištu. Policija sprovodi aktivnosti na identifikaciji i lociranju pomenutog, za sada nepoznatog lica.

Pronađena droga i oružje biće upućeni na veštačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

R.B. i F.B. su uz krivičnu prijavu privedeni tužiocu u Višem državnom tužilaštvu koji im je nakon saslušanja doneo rešenja o zadržavanju do odluke sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA