U Crnoj Gori uhapšen načelnik Odeljenja za sprečavanje krijumčarenja u UPC i tri člana komisije

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita

  • 0
Policija hapšenje lisice rotacija

Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon ocene dosad prikupljenih dokaza i obaveštenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) Crne Gore, Specijalno policijsko odeljenje uhapsilo je načelnika Odeljenja za sprečavanje krijumčarenja u Upravi prihoda i carina (UPC) Željka Ivanovića i članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta UPC Radivoja Vujačića, Mihaila Saveljića i Nebojšu Adamovića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita.

Uhapšeni će biti dovedeni državnom tuziocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od hapšenja, prenose Vijesti.

SDT je u okviru istrage krađe kamiona cigareta uhapsila predsednika Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvira Adrovića, šefa mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutina Pejovića i vozača kamiona sa oduzetim cigaretama Dalibora Brnovića, zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Nakon saslušanja im je određeno zadržavanje u trajanju do 72 časa.

- Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obaveštenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem. Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna - saopštio je portparol SDT-a i specijalni tužilac Vukas Radonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA