Ivanu ubio na kućnom pragu zbog bizarne osvete njenom ocu: Ubistvo koje je pre 14 godina šokiralo region

Za Ivanino ubistvo na 30 godina osuđen je Mladen Šlogar Žila

  • 0
Zagreb hrvatska policija uviđaj Foto: Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Ubistvo Ivane Hodan, kojoj je brutalno oduzet život u Zagrebu pre 14 godina, šokiralo je tad ceo region. Za brutalno ubistvo ćerke jedinice hrvatske ministarke Ljerke Mintas Hodak i advokata Zvonimira Hodaka na 30 godina osuđen je Mladen Šlogar Žila.

Kobnog dana je Žila 26-godišnju Ivanu, mladu advokatsku pripadnicu, ubio u haustoru u Hatzovoj ulici u Zagrebu hicima iz berete 7,65.

Da je on ubio Ivanu Hodak saznalo se tek nekoliko meseci kasnije, u februaru 2009. godine kada je uhapšen, piše Večernji list. Nakon ubistva otišao je u Zaprešić gde je živeo u jednom napuštenom ambaru.

U decembru 2008. godine uhapšen je zbog skitnje, a policija je tada kod njega pronašla beretu. Pištolj su odmah poslali na veštačenje, a Šlogar je odležao mesec dana u zatvoru.

Šok je usledio kada su stigli rezultati veštačenja koji su pokazali da je upravo iz njegovog pištolja ubijena Ivana Hodak. Za Šlogarom je pokrenuta potraga, a kada je uhapšen priznao je šta je učinio.

U policiji i pred istražnim sudijom tvrdio je da je Ivanu Hodak ubio kako bi se osvetio njenom ocu jer ga je godinama ranije ponizio, poslavši mu pred svima na terenima Mladosti, gde je radio kao plac-majstor, tanjir sa pršutom i sirom.

Odlučio je da se Hodaku osveti zbog toga, a to je i učinio 6. oktobra 2008. godine kada je slučajno na putu ugledao Ivanu Hodak.

On je ušao za devojkom u haustor, pucao u nju iz pištolja koji je kupio sredinom 90-ih i potom mirno išetao iz haustora, a onda peške otišao put Zaprešića.

- Bol nikada nije manja, ali jeste drugačija. U početku sam se borila s razmišljanjima da nikada neću videti njenu udaju, njenu decu, a onda sam s vremenom shvatila da je to ništa drugo nego samosažaljenje i da ne žalim za njom, nego za sobom. Ne prođe dan da je se ne setim, da nisam s njom i da ne razmišljam kako bi ona u ovoj situaciji reagovala. Nekako naučite da se nosite sa time i živite, jednostavno, to postaje deo vašeg života - rekla je prošle godine njena majka Ljerka Mintas Hodak u prošlogodišnjem intervjuu za Večernji list.

I danas malo ko veruje da je bizarna osveta bila pravi razlog ubistva mlade Ivane. U to ne veruje ni njena majka.

- Danas mi je mnogo manje strašno proći tim stepeništem nego onda. Ali svaki put kad sam na stepenicama pazim ide li neko za mnom i ko. Neverovatno kako čoveku te neke stvari ostanu kao uslovni refleks. Taj koji je uhapšen verovatno ju je ubio, ali bitno je ko je njeno ubistvo naručio. To je bilo klasično ubistvo stila eliminacije. Nikad se to nije saznalo niti će se ikad saznati. Nisam insistirala na traženju pravog naručioca tog ubistva jer mislim da to ne bi ništa promenilo. Bio to ovaj ili onaj, Ivane nema. A taj ko je to naručio ionako će jednog dana odgovarati na večnom sudu. Neka njeno ubistvo nosi na svojoj savesti - rekla je u intervjuu za 24 sata pre dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA