≫ 

Hrvatska policija traži ovog čoveka: Zapalio automobil, pa izrešetao muškarca

Osumnjičeni poznat od ranije policiji, provaljivao u kuće bogatih, između ostalih i u kuću bivšeg premijera Ive Sanadera

  • 1
Napadač iz Sesveta

Foto: PU zagrebačka

Hrvatska policija traga za napadačem koji je pre dva dana u Sesvetama zapalio privatni automobil i ispalio više hitaca na 56-godišnjeg muškarca kojem je pružena lekarska pomoć.

Policija je danas objavila fotografiju i pozvala građane koji imaju saznanja o njemu da im se jave.

"Molimo građane, ukoliko imaju saznanja o mogućoj lokaciji ili korisne informacije o osobi s fotografije, da o tome obaveste najbližu policijsku stanicu ili da nam se jave na broj telefona 192", objavili su iz policije.

Policija sumnja na to da je muškarac kojeg intenzivno traži Ivan Benko (53), prenosi Index.

Napadač iz Sesveta

Foto: PU zagrebačka

On je, kako se navodi, 5. oktobra, u 3.20, prema poslednjim saznanjima, stigao u Novoselsku ulicu u Sevsetima, naoružan vatrenim oružjem i s kanticom s benzinom, očito s namerom da zapali automobil ispred jedne porodične kuće. Na licu je imao masku, piše Index.

Iz kuće je istrčao muškarac (56), a osumnjičeni je počeo da puca na njega. Napadnuti muškarac pokušao je da se sakrije iza stuba i baci nešto prema napadaču, ali je pogođen sa nekoliko metaka u predelu ruku i stomaka. Na kraju je uspeo da uđe u kuću.

Napadač je potom polio benzinom i zapalio plavi Audi, navodno u vlasništvu 28-godišnjakinje, parkiran ispred kuće.

Nakon toga je pobegao i policija za njim i dalje traga, uključujući i specijalne jedinice.

Osumnjičeni poznat od ranije policiji, provaljivao u kuće bogatih, između ostalih i u kuću bivšeg premijera Ive Sanadera

Ivan Benko (53) tereti se za pokušaj ubistva. Radi se o muškarcu dobro poznatom policiji koji je po Zagrebu od kraja 2012. pa gotovo do polovine 2013. provaljivao u kuće i vile bogatih.

Imao je 18 provala i 11 pokušaja provala. Među kućama u koje je pokušao da provali je i ona Ive Sanadera, prenosi Index.

Na sudu se branio da je provaljivao jer je bio frustriran situacijom u društvu i ponašanjem bogatih. Dobio je četiri godine zatvora.

Video: Pogledajte snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo Crnogorca na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA