≫ 

Oglasila se majka dečaka kog su drugovi pretukli u biogradskoj školi: "Moj sin pije antidepresive"

Dečak zbog straha u školu i dalje ne ide i da je svakodnevno na terapijama kod psihologa

  • 1
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Sve je više slučajeva vršnjačkog nasilja u osnovnim školama, a poslednji u nizu u Hrvatskoj dogodio se pre dve nedelje u Biogradu. Dečaka od 11 godina napala je grupa starijih učenika i pretukla ga u školskom WC-u.

Majka 11-godišnjaka je za Dnevnik HTV-a progovorila o psihičkim posledicama koje njen sin proživljava. Kaže da pije antidepresive jer mu je jako teško suočava sa onim što mu se desilo.

- Teško mu je zato što smatra da se na njega gledaju kao da je osramotio školu zbog toga što je progovorio šta se njemu dogodilo. Naše dete je uvučeno u WC gde ga je pričekala grupa starije dece koja ga je uvukla u WC i šakama tukla po rebrima i po trbuhu. Kad je on pao na pod i sklupčao se, oni su nastavili - ispričala je majka za Dnevnik HTV-a.

Dečak zbog straha u školu i dalje ne ide i da je svakodnevno na terapijama kod psihologa.

- Ne spava, jako se umirio, traži sve vreme neku podršku, traži da je neko pored njega, puno manje priča - ispričala je majka.

Sve je više takvih slučajeva, u prvih osam meseci ove godine u Hrvatskoj su policiji prijavljena 363 krivična dela vršnjačkog nasilja. Ranije ih je bilo 331.

- Ovo su izuzetno zabrinjavajući podaci budući da se radi o ozbiljnim prestupima - rekao je za Dnevnik HTV-a policijski službenik Dragan Josipović.

Podsetimo, majka lakše povređenog učenika alarmirala je pre dve nedelje nadležne službe jer ga je desetak starijih učenika sačekalo u školskom toaletu i udaralo šakama. Po majčinu svedočenju, čak su ga gazili i nogom po glavi, a u nasilju ih je zaustavila profesorka engleskog jezika. Škola nije obavestila roditelje o napadu niti su dečaka odveli barem školskom lekaru na pregled.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ddare

    8. oktobar 2022 | 08:24

    Ti ces sa ovim izjavama bas da mu pomognes,pa tek ce sad da ga urnisu u skoli nazalost..ljudi osvestite se,vidite u kakvom svetu zivimo.nema od kukanja nista,naucite decu sta ih sve ceka u skoli i na ulici,ucite ih da se brane,mora zubi da se pokazu drugacije ne moze..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA